Yetişkinler için NASA destekli uzay mekiği Lego seti piyasaya çıktı

(LEGO)

NASA ve Lego, Discovery Uzay Mekiği ve fırlatılmasına yardımcı olduğu Hubble Uzay Teleskobu'nun detaylı bir kopyasını yaptı.

Set, uzay ajansı tarafından başlatılan bir dizi işbirliği ve ortaklığın en yenisi.

Setin tasarımında uzayda yürüyen Amerikalı ilk kadın ve Hubble'ı fırlatan Uzay Mekiği ekibinin parçası olan Kathryn Sullivan da yer aldı.

Yetişkinlere yönelik olan set hem karmaşıklığı hem de fiyatı bakımından muazzam. 200 dolara (yaklaşık bin 500 TL) satılan set iki bin 354 parçadan oluşuyor.

Sette görev parçalarının detaylı bir rekreasyonu yer alıyor, buna tıpkı Hubble uzaya fırlatıldığındaki gibi açılan yük bölmesi de dahil.

Lego'dan Milan Madge, Space'e verdiği demeçte sete böylesine uzun ve içi boş bir kesit yerleştirmenin tasarımcılar için güçlük çıkardığından bahsetti. Sonunda uzay aracının önü ve arkasının düşmemesi için ortası güçlendirilerek başarı elde edildi. Bu aracın altına işler durumda ve hareketli iniş takımlarının takılmasına izin veren de bir yenilikti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzay Mekiği ve Hubble Uzay Teleskobu setlerinin oynandığı kadar sergilenmesi de amaçlanmış: Bir araya getirildiğinde 56 cm uzunluğunda olan set, onu dik tutan ayaklar ve çeşitli kısımların önüne yerleştirilebilen ve neyin ne olduğunu ve görevleriyle ilgili bilgileri açıklayan plakalarla birlikte geliyor.

Madge, boyutun büyüklüğünün kısmen tasarımcıların gerçek Uzay Mekiği'nin parçalarının modele ayrıntıyla yansımasını sağlayabilmesi için seçildiğini söyledi.

Lego'nun VIP planının üyeleri Güneş'i izleme göreviyle Uzay Mekiği'nden fırlatılan Ulysses uzay aracını da satın alabilecek.

Lego'nun çoğu uzay temalı seti, birçoğu Star Wars evreninden olan kurgusal veya hayali gemilere odaklansa da şirket daha önce de gerçek ekipmanların kopyasını yapmıştı. Bunların içinde insanlığı Ay'a taşıyan Saturn V roketinin yanı sıra Uluslararası Uzay İstasyonu da var.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU