Üç saniyede üç kere düşen Biden'a beklenen yorum geldi

Seçilen en yaşlı ABD Başkanı olan Biden'ın ayakta kalamaması ve yardımcısına "Başkan Harris" demesi, akıl sağlığına yönelik soru işaretlerini artırdı

Trump'ın iğnelemelerinden, iki seçimdir Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için son ana kadar uğraşan 79 yaşındaki Bernie Sanders da payını aldı (AP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, halefi Joe Biden'ın başkanlık uçağı Air Force One'a binmeye çalışırken düşmesini yorumladı. 

Pazartesi Newsmax isimli televizyon kanalına konuşan Trump, şu ifadeleri kullandı:

İşin aslı, bunu bekliyordum. West Point'teki uçak merdivenlerinden inerken oranın buz tabakası gibi olduğunu ve tırabzan falan da bulunmadığını fark etmiştim, müthiş planlama! Biden gibi yuvarlanmayı hiç istemediğim için ufak ufak ilerlemek istemiştim. Şimdiki yuvarlanma berbattı ve aslında bir kere de olmadı, üç kere yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

74 yaşındaki Trump, kendisinden 4 yaş büyük Biden'ın akli melekelerinde zayıflama görülüyor olabileceğini ve önüne konulan kağıtları okumadan imzalayabileceğini de aynı röportajda ifade etti:

Bir şeyler dönüyor, çılgınca... İnsan onun ne imzaladığını anlayıp anlamadığını merak ediyor çünkü durumu, en kötü halindeki Bernie Sanders'tan bile beter. Bunun olacağını hiç düşünmemiştik. Hormonlu Bernie Sanders bile bu adamın imzaladıklarını imzalamazdı.

Seçim kampanyası sırasında da sıklıkla rakibinin akıl sağlığını sorgulayan Trump, Biden'ın geçen günlerde yardımcısına atıfla bir kere daha "Başkan Harris" demesinin de boşa olmadığını düşünüyor. 

Eski başkan, Demokrat Parti'nin 25. Ek Madde'yi kullanarak Kamala Harris'i ABD'nin en üst makamına getirmeye çalıştığı iddiasını bir kere daha tekrarladı. 

19 Mart'ta Georgia eyaletine gitmeye hazırlanan Biden, Air Force One uçağının merdivenlerinden çıkarken üç kez üst üste düşmüştü.

78 yaşındaki Biden'ın bu kötü tecrübesi sosyal medyada alay konusu olurken, hazırlanan mimler pek çok kişi tarafından paylaşılmıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarda Biden'ın "yüzde 100 iyi olduğu" öne sürülerek "Dışarısı çok rüzgarlıydı. Merdivenlerden çıkarken neredeyse ben de düşüyordum" ifadeleri kullanılmıştı.


Independent Türkçe, NY Post, Sputnik International

Derleyen: Eren Umurbilir

DAHA FAZLA HABER OKU