Akşener: Ya kadınları korumayı seçeceksiniz, ya da kadın katillerine cesaret vereceksiniz

"Sırf çarpık zihniyetli bir azınlığa şirinlik yapacağım diye kadınların, çocuklarımızın güvenliğini, kutsal aile yapımızı kurban ediyor"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararıyla ilgili iktidara sert tepki gösterdi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi’nin yıllardır iç siyasete malzeme yapıldığını ifade ederken “Erdoğan’ın bugün çıkıp sözleşmeyi feshetmeye kalkması sizce de garip değil mi?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın zor durumda olduğunu, oyların eridiğini ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

O nedenle Sayın Erdoğan, panik içerisinde, “kimin gözüne nasıl girerim?”, “kimden nasıl siyaset devşiririm?” diye çırpınıyor. Sırf, çarpık zihniyetli bir azınlığa şirinlik yapacağım diye, Türkiye’de şiddet gören, istismar edilen, tacize, tecavüze uğrayan, kadınların, çocuklarımızın güvenliğini, kutsal aile yapımızı kurban ediyor. İşin özü işte budur.

İstanbul Sözleşmesi’nin hedefinin kadın, çocuk ve aileyi korumak olduğunu vurgulayan İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Ya kadınları korumayı seçeceksiniz, ya da kadın katillerine cesaret vereceksiniz. Ya çocuklarınızı kollamayı seçeceksiniz, ya da çocuk tacizcilerine yol vereceksiniz. Ya ailelerinize sahip çıkacaksınız, ya da yuvaların yıkılmasına göz yumacaksınız. Bu kadar basit. Ne var ki, Sayın Erdoğan’ın siyaset anlayışı, korumak ve kollamaktan anlamaz. Onun zihniyeti, kavgadan, kargaşadan anlar. Onun siyaseti, nefretten, düşmanlıktan beslenir. Kimseyi bulamazsa, kendiyle ve kendi icraatlarıyla kavga eder. Nitekim, İstanbul Sözleşmesi konusunda da, durum aslında budur. Bu arkadaşlar, sözleşmenin gereğini yapmak için, en küçük adımı bile atmamışlar, Şimdiyse çıkıp, kendi elleriyle imzaladıkları sözleşmeye karşı, mücadele ediyorlar. Bizim de bu tiyatroyu, onaylamamızı bekliyorlar. Çok beklerler.

"Ülkenin makroErdoğanik sorunları var"

“Biz biliyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyen Akşener’in bir diğer gündemi de ekonomiydi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 4 ay gibi kısa bir sürede Erdoğan’ın kararıyla tekrar değiştirilmesini eleştiren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Bu kadar zenginliğe sahip bir ülkenin, makroekonomik sorunu olamaz. Bu kadar basit. Türkiye’nin makroekonomik sorunu yoktur. Türkiye’nin, MakroErdoğanik sorunları vardır! MakroErdoğanik sorunlarımız yüzünden onca zenginliğe karşın, 8500 dolarlık milli gelirle, Avrupa’nın sonuncusuyuz. Akıl fikir sahibi bir iktidarla, olması gereken, en az 20 bin dolardır. Böyle söyleyince, şaşıranlar oluyor. Asıl şaşılması gereken, yaşadığımız bu fakirliktir. Asıl şaşılması gereken, Avrupa’nın en zengin kaynaklara sahip olan ülkesinin, Avrupa’nın en fakir ülkesi olmasıdır. Peki çözüm ne? Çözüm gayet açık. Bu ucube sistemden acilen kurtulup, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Hukuku üstün, demokrasiyi de tam ve kamil kılıp, bu büyük zenginliğin sahibi olan Türkiye’yi, bu zenginliği milletine aktaracak, ahlaklı, ehil ellere emanet etmek. Gerisi kolay.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU