İsmail Saymaz: Çarşamba Sözleşmesi

“Allah aşkına, kanun marifetiyle eşcinsel olunduğu görülmüş müdür?”

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan “İstanbul Sözleşmesi, Türkiye'nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edilmiştir. Türkiye'nin sözleşmeden çekilme kararı alması bu nedene dayanmaktadır” açıklamasına yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Eşcinselliği normalleştirmeye çalışanlar kimlerdir? Sözleşmeyi nasıl manipüle etmişler?” diye soran Saymaz, şunları yazdı:

Bilmiyoruz. Ancak görünüyor ki İletişim Başkanlığı, oy desteğine karşılık sözleşmenin feshi için AK Parti'ye baskı uygulayan tarikat ve cemaatlerden farklı düşünmüyor. Merkezi Fatih Çarşamba'da bulunan İsmailağa tarikatı başta olmak üzere birçok dini topluluk, aile içi şiddete devletin müdahalesini istemedikleri ve kadın-erkek eşitliğini reddettikleri için İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkıyor. Ancak bu itiraz toplumda tepki çekeceği için eşcinsellik gerekçesine sığınıyorlar. Onlara göre İstanbul Sözleşmesi, eşcinselliği meşrulaştırıyor. Sanırsınız, insanlar yasayla eşcinselliğe yöneliyor! Allah aşkına, kanun marifetiyle eşcinsel olunduğu görülmüş müdür? Gerçekte, İstanbul Sözleşmesi'nde eşcinselliği olumlayan veya teşvik edici bir cümle geçmediği gibi bu tür evliliklerden de söz edilmiyor. Sözleşmenin cinsel kimlik ve yönelimlere bakılmaksızın uygulanacağı belirtiliyor. Doğrusu bu değil mi? Eşcinseller insan haklarından yoksun mu bırakılsın? Eziyet mi görsün? Meydanlarda kırbaçlansın mı? Kaldı ki İstanbul Sözleşmesi'nin, bırakın normalleştirmeyi, eşcinselleri koruduğu bile söylenemez.

Saymaz ayrıca yazısında şunları kaydetti:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, toplumu sakinleştirmek için İstanbul Sözleşmesi yerine Ankara Sözleşmesi'ni hazırladıklarını söylüyor. Korkarım ki… Bu kafayla Çarşamba Sözleşmesi'ne imza atacağız.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU