Trump: Biden'a tarihin en güvenli sınırını teslim ettik, ulusal zaferi ulusal felakete çevirdi

Biden yönetimi, "Trump'ın göç sistemini baltalaması sonucu kontrol etmesi güç bir sorun devraldıklarını" savunuyor

Trump kendi yönetimi sırasında sert eleştirilere yol açan göç politikaları uygulamıştı (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki göçmen yoğunluğu üzerinden halefi Joe Biden'ı hedef aldı.

Sosyal medya platformları tarafından hesapları askıya alındığı için Facebook ve Twitter gibi mecralarda eskisi gibi yorum yapamayan Trump, yayımladığı açıklamada, "Biden yönetimine tarihin en güvenli sınırını teslim ettiklerini" savundu ve yeni yönetimin "ulusal bir zaferi, ulusal bir felakete dönüştürdüğünü" iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, "Biden Sınır Krizi'ni sona erdirmenin tek yolu, tamamen başarısız olduklarını kabul etmeleri ve son derece etkili, kanıtlanmış Trump politikalarını benimsemeleri" ifadesini kullandı.

Associated Press'in (AP) haberine göre son zamanlarda Meksika sınırını geçen kişi sayısında kayda değer bir artış yaşanmış ve şubat ayında sınır devriyesi ekipleri 18 bin 945 aile üyesi, 68 bin 732 yalnız yetişkin ve 9 bin 297 refakatsiz çocukla karşılaştıklarını bildirmişti.

Pew Araştırma Merkezi'nin verilerine göre toplamda 96 bin 974'ü bulan bu tablo, bir önceki aya kıyasla aile fertleri açısından yüzde 168, refakatsiz çocuk açısındansa yüzde 63'lük bir artış yaşandığını ortaya koymuştu.
 


Dikkat çeken bu dalgalanmada, zaten aylardır sınırlarda mahsur kalmış durumda bulunan binlerce Orta Amerikalı göçmenin ABD'ye doğru harekete geçmesinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte hem refakatsiz çocuklar hem de ailelerle ilgili son rakamların, 2019 ilkbaharı da dahil olmak üzere, Trump yönetiminin çeşitli dönemlerinde sınırda yaşanan yoğunluktan daha az olduğu ifade ediliyor.

Diğer yandan Biden yönetimi yetkilileri, "Trump'ın göç sistemini baltalayarak zayıflatması sonucu kontrol etmesi güç bir sorun devraldıklarını" savunuyor.


Independent Türkçe, AP, Pew Araştırma Merkezi

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU