Mardin'de mahkeme kararıyla şehre su verilmeye başlandı

Mahkemenin elektriğin kesilmemesi yönünde idari tedbir kararı vermesine rağmen DEDAŞ, MARSU’nun elektriğini vermemişti

Mardin şehir merkezi / Fotoğraf:AA

Mardin'de Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş (DEDAŞ), kentin şebeke suyunu temin eden Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MARSU) borcunu gerekçe göstererek elektriğini kesmişti. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi karar üzerine 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu. 

Mardin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, DEDAŞ'ın gerçekleştirdiği işlem konusunda "ihtiyati tedbir" kararı vererek, MARSU'ya elektrik verilmesine karar verdi.

Mahkeme kararın gerekçesinde, kesintinin 850 bin kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çekti ve "Ramazan ayı içinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir" dedi. 

Mahkeme kararının ardından MARSU'ya yeniden elektrik vermeye başlayan DEDAŞ, Cuma günü akşam saatlerinde bir kez daha kesintiye gitti.

Belediye yetkilileri, DEDAŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmeden sonuç alamadı.

DEDAŞ, belediyeden yaklaşık 15 milyonluk kalan borç bakiyesinin ödenmesini isterken, belediye ise mahkeme kararına uyulmasını istedi.

 

thumbs_b_c_8deaf4db91eab65129e5db967ab62582.jpg
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk / Fotoğraf:AA

 

Türk:Hukuksuz uygulamayı DEDAŞ'a ilettik

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, geçen Cuma günü idari işlerin durdurulması için menfi tespit davası açtıklarını belirterek, mahkemenin aynı gün teminat karşılığı karar verdiğini hatırlattı.

Mahkeme kararına rağmen Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş’nin (DEDAŞ) hafta sonu MARSU’nun elektrik kesintisine devam ettiğini ifade eden Türk, devamında şu bilgileri paylaştı:

“Dün sadece iki saat elektrik verildi. DEDAŞ yetkililerine uygulamanın hukuksuz olduğunu ve mahkemenin verdiği kararın uygulanması için bugün tekrar gidildi. Elektrik verilmemesi durumunda adli işlem başlatacağımızı bildirdik. Son başvurumuzdan sonra an itibariyle elektriğimiz verilmeye başlandı. Biz de belediye olarak şehre su vermeye başladık.”

 

thumbs_b_c_86a2f25797468ff4d94d1a665840fef9.jpg
Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş. / Fotoğraf: AA

 

DEDAŞ, geçtiğimiz günlerde de Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MARSU) elektriğini kesmiş yapılan görüşmelerin ardından borcun önemli bir kısmını ödemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU