Kit Harington GoT finalini “cinsiyetçi” bulanlara karşı diziyi savundu

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 6. bölüme ilişkin “spoiler” içerir

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones yıldızı Kit Harington, dizinin finalinin “cinsiyetçi” olduğuna dair eleştirilere yanıt verdi.

Dizinin final bölümüne ilişkin konuşan Harington, bazı izleyicilerin dizinin iki ana kadın karakteri Cersei ve Dany’nin hikayelerinin ele alınış şekillerinden memnun kalmayacağına dair endişe duyduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Final bölümünde Deli Kraliçe’ye dönüşerek Kralın Toprakları’nı yakan, binlerce masum kişi ve Cersei Lannister’ı katleden Daenerys Targaryen’in Jon Snow tarafından öldürüldüğüne şahit olduk.

Bununla birlikte izleyiciler Bran Stark’ın Westeros’un yeni kralı olmasını şaşkınlıkla karşıladı. Tyrion'sa Kralın Eli oldu.

Bu olay örgüsünün dizinin bazı hayranlarını memnun etmeyebileceğini düşünen Kit Harington, Entertainment Weekly’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Hikayeyle ilgili en büyük endişelerimden biri, iki ana kadın karakter Cersei ve Dany’nin düşüşü oldu. Burada durum şu ki; sırf kadın oldukları için neden iyilik timsali olmak zorundalar? Onlar dizideki en ilginç karakterler. Ve tahtların daima yaptığı da budur.”

Güçlü kadınların her zaman iyi insanlar olduğunun söylenemeyeceğini belirten Harington, “Dany iyi bir insan değil. Bu tartışma yaratacak ama bu dizide, karakterlere uygun olmayacak hiçbir şey yapılmadı. Ve bir kadının bir diktatörü canlandırdığını ne zaman gördünüz?” dedi.

Finalin eleştirmenleri ikiye böleceğini söyleyen Harington, dizide canlandırdığı Jon Snow karakterinin cinayet kararını da şu sözlerle destekledi:

“Eğer (Dany’nin) öyküsünü başından beri takip ederseniz, bazı korkunç şeyler yaptığını görürsünüz. İnsanlara işkence ediyor. İnsanları canlı canlı yakıyor. Bu son inşa ediliyordu. Bu yüzden izleyiciye demeliyiz ki: ‘Siz de bu kadınla ilgili bir inkar içindeydiniz. Bir şeylerin yanlış olduğunu biliyordunuz. Suçlusunuz, onu desteklediniz.’”

Finalin yayımlanmasının ardından memnuniyetsizliklerini sosyal medyada dile getiren bazı izleyiciler, olay örgüsünü “cinsiyetçi” bulmuş ve Demir Taht’a oturabilecek pek çok güçlü kadın karakter varken “sıkıcı” bir erkek karakterin kral olmasını eleştirmişti.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU