Glastonbury Festivali eylülde konser düzenlemek için başvuru yaptı

Emily Eavis gelişmeyi Instagram'da doğruladı

Glastonbury Festivali genellikle haziranın son haftası düzenleniyor (AFP)

Birleşik Krallık'ın ünlü festivali Glastonbury'nin organizatörlerinden Emily Eavis, bu eylülde Worthy Çiftliği'nde konser gerçekleştirmek için festivalin izin istediğini doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocakta koronavirüs pandemisi nedeniyle festivalin üst üste ikinci kez iptal edildiği açıklanmıştı.

Instagram'da paylaşım yapan Eavis, Glastonbury'i destekleyen Somerset sakinlerine teşekkür etmek amacıyla her yıl Worthy Çiftliği'nde düzenlenen Pilton Partisi'nin geleneksel olarak düzenlendiği tarihlerde bir konserin gerçekleşebileceğini duyurdu.

İngiltere'nin koronavirüs tecridinden çıkmak için çizdiği yol haritasına göre festivallerin ve büyük çaplı etkinliklerin dönüşüne 21 Haziran itibarıyla geçici olarak izin verilecek. Glastonbury Festivali her yıl genellikle haziranın sonunda gerçekleşiyor.

 

 

Eavis şunları yazdı:

Bu yılın ilerleyen dönemlerine dair planlarımızla ilgili güncelleme isteyenler için, eylülde (genellikle Pilton Partisi'ni yaptığımız zamanlarda) çiftlikte bir konser için başvuru yaptık.

Elbette bunu yapmamızın mümkün olup olmayacağına dair henüz hiçbir fikrimiz yok ancak şansımızı denemek için başvuru yapmak istedik. Birkaç ay içinde bir gelişme yaşanması muhtemel görünmüyor ama haberdar olur olmaz sizi de bilgilendireceğiz.

Glastonbury Festivali ilerlemese de İngiltere'de hükümetin tecritten çıkış için yol haritasını açıklamasının ardından diğer müzik festivalleri bilet satışlarında rekor sayılara ulaştı.

Field Day gibi müzik festivalleri, son dakika iptallerinin gerçekleşmesi durumunda ne gibi devlet desteğinin olacağına dair belirsizliğe rağmen yok satmaya devam ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU