Savcılığın Gergerlioğlu açıklamasına HDP'den yanıt: Savcının yalanı bir saat bile sürmedi

Savcılığın "slogan atıldı" açıklamasına HDP sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yanıt verdi

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de "Adalet Nöbeti"ne başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06.30 sularında polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "TBMM koridorlarında terör örgütü lehine slogan atarak, terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlatıldığını" açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada "Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldükten sonra saat 19.25'te Meclis Genel Kurulu salonundan çıkarak basın mensuplarına demeç verdikten sonra ikinci katta bulunan HDP parti grup katına yürüyerek çıkarken beraberinde bulunan kişiler de dahil olmak üzere grup içerisinden terör örgütünü öven sloganlarının atıldığı, Meclis koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılmak suretiyle terör örgütü propagandası da yapıldığının tespit edildiği" ifade edildi.

HDP , savcılığın iddiasına sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile yanıt verdi. Gergerlioğlu'nun Genel Kurul'dan ayrılıp grup salonunda nöbete başlama anının görüntülerini yayınlayan HDP, "Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş!" ifadesini kullandı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da savcılık gibi "terör örgütünü öven sloganların atıldığı" iddiasını dile getirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU