Soylu’dan "kadın cinayetleri" paylaşımı

"1 milyon kişi başına kadın cinayeti oranları; Dünya 13 kişi, Avrupa 8 kişi, Türkiye 3.8 kişi"

Fotoğraf: AA

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilmesine ilişkin olarak tepkiler devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetleriyle alakalı bir paylaşım yaptı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Milletimize doğru bilgi vermek görevimiz” diye yazdı ve şu ifadeleri kullandı:

1 Milyon kişi başına kadın cinayeti oranları; Dünya 13 kişi Avrupa 8 kişi Türkiye 3.8 kişi Sorumluluğumuz, şiddetin her türlüsü ile mücadele etmektir. Türkiye, mücadelesi ile dünya ülkelerine örnek olacak.

2020’de 300 kadın cinayeti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 yılında 300 kadının öldürüldüğünü, 171 kadının da şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Platformun 2020 yılı raporunda şu ifadeler yer almıştı:

Bu yıl 300 kadın cinayeti işlenmiş, 171 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 300 kadından 182’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 22’si ekonomik, 96’sı da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 182 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU