ABD Savunma Bakanı: Müttefiklerimizi Rus ekipmanından uzak durmaya çağırıyoruz

Austin açıklamasında, "Ortaklarımızın yaptırımlara neden olabilecek ekipman tedarikinden kaçınması gerekir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: Reuters

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir görüşme gerçekleştirdi.

Hint basınındaki habere göre; Austin, Hindistan'ın S-400 hava savunma sistemlerini tedarik etme süreciyle ilgili bir soruya cevaben, "Tüm müttefiklerimizi ve ortaklarımızı Rus ekipmanından uzak durmaya çağırıyoruz. Ortaklarımızın yaptırımlara neden olabilecek ekipman tedarikinden kaçınması gerekir" ifadelerini kullandı.

Hindistan'ın sistemi satın almakla ilgilendiğinin farkında olduklarını belirten Austin, "Henüz S-400 sistemi edinmediler, bu nedenle yaptırımların masada olması için bir neden yok." ifadesini kullandı.

Austin, Hindistan'ın hızla değişen uluslararası dinamiklerde giderek daha önemli bir ortak olduğunu kaydetti.

Austin ve Singh, iki ülke arasındaki savunma iş birliği, istihbarat paylaşımı ve lojistik konularında anlaştıklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'ye "S-400" yaptırımı

Geçen yıl aralık ayında, ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye’ye yönelik neredeyse 3 yıldır masada tutulan yaptırımlar açıklanmıştı.

ABD Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığını (SSB) ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile üst düzey yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'i yaptırım listesine eklemişti.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU