Altun, CHP'nin "İstanbul Sözleşmesi" tepkisini eleştirdi: İçinizdeki tacizlere ses çıkarın

Altun, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi sonrası muhalefet partilerinden gelen eleştirilere tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun; Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, muhalefet partilerinden gelen tepkileri eleştirdi.

Son 18 yılda kadınların güçlendirilmesi noktasında önemli reformlar yapıklarını savunan Altun, kadınların önündeki tüm engellerin bir bir kaldırıldığını söyledi.

"Kadına karşı şiddetle mücadele" kapsamında hukuki altyapının da güçlendirilediğini belirten Altun, bundan sonrada kadınların kazandığı hakları pekiştirmek için yeni düzenlemeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet partilerine tepki gösterdi

Açıklamasında, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine eleştiren muhalefet partilerini de eleştiren Altun, CHP'deki taciz iddialarını gündeme getirdi.

Altun açıklamasında şunları kaydetti:

Daha düne kadar kadınlarımızı başörtüsü üzerinden ayrıştıran, kadınlarımızı eğitim, istihdam ve seçilme gibi en temel haklarından mahrum bırakanların bugün kadın hakları savunucusu taklidi yapmaları samimiyetten uzak bir davranıştır.

Kendi içindeki sayısız taciz ve tecavüze sessiz kalan, en temel hak ve özgürlüklerden biri olan başörtüsünden dolayı onlarca yıl Türk kadınının her türlü hakkını gaspeden zihniyetin kadın ve insan hakları konusunda bize vereceği hiçbir ders yoktur.

Türkiye’nin tarihi, Batıcı müstemleke zihniyetin eziyetleri, zulümleri, yasakları ve çifte standartlarıyla doludur. Bunlar “demokrasi” adına bu ülkenin başbakanını astılar. “Laiklik” adına bu ülkenin evlatlarının eğitim hakkını ellerinden aldılar.

Onlarca yıl sürdürdükleri zulümlerin müsebbibi kendileri değilmiş gibi utanmadan demokrasi havariliğine soyunuyorlar. Terör örgütleriyle el ele gezip utanmadan vatan millet edebiyatı yapıyorlar. Şimdi de kadınlarımız üzerinden aziz milletimize karşı bir saldırının içindeler.

Eğer gerçekten derdiniz bu ülkenin kadınları, insanları ve evlatlarıysa ilk iş olarak kendi içinizdeki taciz ve tecavüzlere ses çıkarırsınız. Sonra da terör örgütleriyle aranıza mesafe koyarsınız. Geçmişte yaptığınız zulümler için çıkıp milletimizden özür dilersiniz.

Türkiye, Cumhurbaşkanımız sayın @RTErdogan liderliğinde sayısız devrimi gerçekleştiriyor. Kadınlarımız her alanda daha aktif ve özgüvenli bir şekilde yer alıyor. Türkiye, aile ve toplum yapısı başta olmak üzere tüm dinamikleriyle geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU