Saadet Parti'sinde İstanbul İl Kongresi heyecanı

Kongrede konuşan Karamollaoğlu, AK Parti’ye “94 ruhunu arıyorlarsa bu salona baksınlar” diye seslendi

Fotoğraf: Saadet Partisi Basın Birimi

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün katılımıyla başladı.

Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Milli Görüş’ün önünün neden kesildiğini, partilerin neden kapatıldığını, yenilikçi-gelenekçi denilerek neden bütünlüğünün bozulduğunu anlamak da mümkün değildir, bütün bunlar görülmezse” dedi. Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Bugün iktidarda bulunan AK Parti'li kardeşlerimizle biz yıllarca beraber olduk. Bunu onlar da biliyor. Son gelinen noktada bir ayrışmayla karşı karşıya kaldılar. Geçmişe atıfta bulunursak: Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını, Avrupa’yı medeniyet projesi olarak gördüklerini, ABD ve İsrail’i stratejik müttefik olarak kabul ettiklerini ve faizci-kapitalist sistemi de ekonomik sistem olarak benimsediklerini deklare etti bu arkadaşlar.

Vadettikleri; güçlü, üreten, özgür ve öncü bir Türkiye’ydi. Sözler güzeldi ama benimsenen prensiplerle bu hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan geri giden bir Türkiye konumuna geldik. Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri Varlık Fonu adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez borçlanma genel müdürlüğü kurmak zorunda kaldılar. Komşularla 0 sorun diye çakarak sorunsuz tek bir komşusu kalmayan Türkiye var.

Karamollaoğlu, “Milletvekillerinin keyfi kararlarla vekilliklerinin iptal edildiği, parti kapatmalarının yeniden hortladığı, adalet sistemi iflas ettiği, iltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlığın sıradanlaştığı bir Türkiye var” diye konuştu.

Saadet Partisi lideri “İktidar 94 ruhunu ararken, partilerin kapatıldığı 90 ruhunu bulmuş görünüyor. 94 ruhunu arıyorlarsa bu salona baksınlar” dedi.

 

WhatsApp Image 2021-03-20 at 16.38.17.jpeg
Fotoğraf: Saadet Partisi Basın Birimi

 

Erbakan Hoca’dan örnek verdi

Kürsüye çıkan isimlerden YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ise şunları söyledi:

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız konuşmalarında ahlaki ve manevi değerlerine önem ve öncelik verirdi. Dinleyicilerin kalplerine ve aklıselimlerine hitap ederdi. Erbakan hocamız ömrünün sonuna kadar böyle yaptı. Yönetimin yaptığı bir hatadan yanlıştan dönmesini isterken; ‘bunlar bizim kardeşlerimiz’ diye sözüne başlardı. “Biz onların da iyiliğini istiyoruz, ancak şu konularda hata yapıyorlar. Böyle yaparlarsa kendileri de kazanır millet de kazanır” derdi. Böyle konuşunca, dinleyenler de saygı duyardı. Bizim de siyasi faaliyetlerinde Erbakan Hocamızı örnek almamız gerekir. Milli Görüşçülerin en önemli görevi Hakk’a davet etmektir. Bu Milli Görüş’ün varlık sebebidir. Sakın ümitsizliğe kapılmayın.

"94 ruhunu kaybetmeyenler bu salonda"

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Her türlü yalana, kara propagandaya rağmen bu ülkede kardeşliğin hâkim olması için faaliyet gösteren Saadet Partisi’nin bugünkü konumu oldukça önemlidir. Bugün birilerinin iştahını kabartan ruh Milli Görüş ruhudur. Devletten trilyonlarca yardım alanlar, destek alanlar, Saadet Partisi’nin inançlı ve kararlı kadrolarına imrenerek bakmaktadır. 94 ruhunu hiç kaybetmeyenler bugün bu salonda” ifadelerini kullandı.

"Ne yaptıysam allah rızası için yaptım"

Programda konuşan eski İstanbul İl Başkanı ve GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim ise, “Başkanlığım süresince ne yaptıysam Allah rızası için yaptım, nelere engel olduysam ya da olmak istediysem yine Allah rızası için engel olmaya çalıştım. Şahsi hiçbir nefsi hiçbir kastım inşallah olmamıştır. Milli Görüş bizlere göre şekil almaz, bizler Milli Görüşe göre şekil alır ve çalışırız. Bizler bu davanın kabı değil, biz imkân veren bize şekil veren bizi istikamet üzere bir arada aynı hedef doğrultusunda tutan Milli Görüş davamızdır” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Kongres’inde iki liste çıktı. Eski il başkanı Abdullah Sevim'in desteklediği Selmam Esmer ayrı bir liste çıkararak seçime girdi ama son anda yapılan müdahaleyle Esmer'in listesindeki isimler istifa etti.

Ömer Faruk Yazıcı il başkanı seçildi

Partinin mevcut il başkanı olan Ömer Faruk Yazıcı, delegelerin 362 oyunu alarak yeniden aynı göreve seçildi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU