Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi geri gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik muhalefet partilerinden peş peşe açıklamalar geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin ardından parti yönetimini olağanüstü toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi kararı hakkında açıklama yaptı.


CHP lideri, sosyal medya hesabından "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. İstanbul sözleşmesi geri gelecek" ifadelerini kullanarak paylaştığı video mesajında şunları söyledi:

"Sevgili halkım, bir devlet gece yarısı kararnameleri ile yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesi ile 42 milyon kadının hakkı hukuku onların elinden alınamaz. Bu videomu izleyen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Haklarınıza, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum, her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım, adaletten, sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım, söz veriyorum" 

 

Independnet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU