Emilia Clarke, Daenerys’in kaderini yorumladı: Onun yanındayım

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 6. bölüme ilişkin 'spoiler' içerir

Fotoğraf: HBO 

Game of Thrones bu hafta yayımlanan final bölümüyle ekranlara veda ederken, Emilia Clarke, dizi boyunca hayat verdiği Daenerys Targaryen karakterinin kaderi hakkında açık açık konuştu.

Dizinin ilk bölümünden bu yana Ejderhaların Annesi’ni canlandıran oyuncu, Entertainment Weekly’ye verdiği duygu yüklü röportajda, canlandırdığı karakterin “yanında olduğunu” söyledi.

“Senaryoyu okurken büyük savaş verdim” diyen Clarke, “Drama okulunda biz şöyle öğrendik, önüne böyle bir senaryo geldiğinde drama hocasına gidersen sana 'saçmalama' der. Bana karakterin haklı olduğu anlatıldı. Karakterin bir tercih yaptığında senin de bunu haklı bulman gerekir" diye konuştu.

Oyuncuların çirkin görünmekten asla korkmaması gerektiğini belirten Clarke, şöyle konuştu:

“Kendi kişiliğimizin çok daha çirkin yönleri var. Dizide 10 yıldan fazla zaman geçirdikten sonra bu son gayet mantıklı. Dany başka nereye gidebilir ki? Sonun nasıl olabileceği üzerine kafa yormuştum. Öylece çekip gidemezdi. ‘Tamam, çaydanlığı ocağa koyup, kurabiyeleri fırına atacağım, koltuklarımıza oturacağız, keyifli vakit geçireceğiz ve birkaç çocuk yapacağız.’ Bu asla olmayacak bir şeydi. Çünkü o bir Targaryen.”

Clarke ayrıca, karakterinin “çok güzel ve dokunaklı bir son”la veda ettiğini de dile getirdi.

Arabistanlı Lawrence'tan esinlenmişler

Ünlü oyuncu, New Yorker’a verdiği diğer bir röportajdaysa, dizinin yaratıcılarının Dany’nin örgüsünü Arabistanlı Lawrence (Lawrence of Arabia) hikayesine benzettiğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clarke, “Böyle dediklerinde 'Şahane, o çok parlak birisi ve sonunda da hayatta kaldı ve bu harika'. Ancak hatırlarsanız o film, Lawrence’ın dağılmasıyla sonuçlanıyordu. Ben bu ikisi arasında pek bağlantı kurmadım ya da belki de Daenerys’i çok fazla önemsediğim için böyle bir sonun gelişini görmek istemedim” diye konuşmuştu.

Lawrence’ın aslında bir kurtarıcı olarak getirildiğini hatırlatan Clarke, "Geliyor ve insanlar için savaşıyor ancak en nihayetinde, gücün kesinlikle nasıl yozlaştığıyla ilgili bir hikaye. Gücün bu adamı nasıl vahşileştirdiğini ve aklını aldığını görüyorsunuz. Bunu Daenerys de yaşadı. İşte bu yüzden onu bu kadar çok önemsiyorum. Uzun süre benim parçamdı ve senaryoyu okurken bir oyuncudan ne istenirse onu yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Karakterinize uymak zorundasınız. Aksi takdirde işi almamalısınız" ifadelerini kullanmıştı.

Söz final sahnesine geldiğindeyse Clarke, Daenerys’i bir travma kurbanı kadar “deli” gösterme heveslisi olmadığını ifade etmişti.

Diğer taraftan, dizi hayranlarının kendisine “Deli Kraliçe” demesinden hoşlanmadığını belirten Clarke, “Gençken istismara uğrayan biri zihnen orayı terk eder. Ama ben onun orada olmasını istedim. Başından beri onu; Genç, naif, çocuksu, yeni eğilimlere açık, aşk ve umut dolu göstermek istedim” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU