Hükümetten İstanbul Sözleşmesi açıklamaları: Çözüm gelenek ve göreneklerimizde, mevcuttur

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi hakkında kabineden ilk açıklamalar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İletişim Başkanı Altun ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’tan geldi

Fotoğraf: sendika.org

Türkiye'nin "İstanbul Sözleşmesi"nden çekilmesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesaplarından değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay mesajında, "Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi, geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Oktay, “Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur” dedi.

 

'Sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medyadan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Dünden bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınlar, hayatın nesnesi değil öznesidir! Her zaman 'Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' diyeceğiz.

 

Aslolan ilkelerdir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadın haklarının teminatının anayasa başta olmak üzere iç mevzuattaki düzenlemeler olduğunu belirterek, "Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz" diye yazdı

Selçuk "Güçlü Kadın Güçlü Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda şunları kaydetti

Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür. 

Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim kadınlarımızın haklarını, hukuklarını korumak için dışarıdan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur" sözlerini paylaşarak Türkiye'nin sözleşmeden çekilme kararını destekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU