Akşener, Çanakkale'de esnafı ziyaret etti, basın mensuplarının "HDP" ile ilgili sorusunu yanıtsız bıraktı

Anma töreni için Çanakkale'ye gelen Akşener, "Bütün siyasilerin bu ruha sahip olmasını, burada şehit düşen büyüklerimizin ruhuna layık olmasını diliyorum" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Töreni'ne katılmak üzere Çanakkale'ye geldi.

İlk olarak Biga ilçesine gelen Akşener, esnafı ziyaret etti.

Çanakkale'ye oy istemeye gelmediğini, dert ve sorun dinlemeye geldiğini belirten Akşener, bir iş yerinde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Siyasette rekabet olduğunda sizin üzerinizden seçmen velinimet gibi görülüyor. Ben sizlerden çok şey öğrendim. Esnaf elektrik parasından çok şikayet ediyor. Kovid-19 ile beraber işlerin çok düştüğünü söylüyorlar. Kirada olan yerlerde stopajdan çok şikayet var. Eleman çalıştırıyorsanız yanınızda onun sigortasından çok şikayet var. Pandemi girdi vaziyet ne diye sorduk. Esnaf ise faizlerin yüksekliğinden, işlerin durgunluğundan söz etti. Örneğin üre gübresi 160 lira, geçen sene 90 lira idi. Yüzde 80 artış var. Dönüme 25 kilogram dökülür.

Daha sonra Akşener, ilçeden ayrılarak Çanakkale'ye hareket etti.

"Bütün siyasilerin bu ruha sahip olmasını diliyorum"

Şehirde partililer tarafından karşılanan Akşener, Cumhuriyet Meydanı ve feribot iskelesindeki esnaflarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Bunun ardından gazetecilere konuşan Akşener, şu görüşleri paylaştı:

Türkiye için bugünün Çanakkale ruhunun canlandığı bir gün olmasını diliyorum. Özelliği de şu kuzey, güney, doğu, batı herkesin ve her bir yaş grubunun burada buluştuğu, kiminin fiziki olarak burada gelip şehit düştüğü ya da gazi olduğu, kiminin ruhunun burada olduğu bir dönem o. Bugün onu hem anmak hem o ruhu yeniden canlandırmak hem de şehitlerimize dua etmek için buradayız. Buranın o manevi atmosferi, insanın zaman zaman üzüntülerine sebep olan birçok meseleyi, bunu bir insan olarak söylüyorum, siyasi değil söylediğim, ortadan kaldırabiliyor. Buranın öyle bir atmosferi var. Dolayısıyla Allah hepimizi, şimdi siyasi şapkamla söylüyorum bunu, bütün siyasilerin bu ruha sahip olmasını, burada şehit düşen büyüklerimizin ruhuna layık olmasını diliyorum. Allah hiçbirimizi utandırmasın.

Akşener, gazetecilerin, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin sorularına ise yanıt vermedi.

Bir kırtasiyeyi ziyaret eden Akşener, çıkışta İyi Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Rasim Acar'ın oğlu Halil İbrahim Acar ile Muazzez Sevim'in nişan yüzüklerini takıp mutluluklar diledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU