Putin'den ABD Başkanı Biden'a: Kötü söz sahibine aittir

Putin, "ABD’deki müesses nizamın bilinci yerel halkın soykırımıyla bağlantılı koşullarda oluşmuştur" diye konuştu

Fotoğraf: AA

ABD Başkan Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'in katil olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Putin, ABD Başkanı Biden’ın dün kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Biden'a sağlık dileyen Putin, "Çocuklukta ‘Kötü söz sahibine aittir’ derdik birbirimize" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım hakkındaki bir toplantıda kendisine sorulması üstüne, "Amerikan meslektaşımın (Joe Biden) açıklamalarına gelince, söylediği gibi şahsen tanışıyoruz. Ona ne mi derdim? ‘Sağlığınız yerinde olsun’ derdim. Ona iyi bir sağlık dilerdim" dedi.

Rusya lideri, "İroni ya da şaka yapmıyorum" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Soykırım" vurgusu

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Rusya Devlet Başkanı Putin "Her ülkenin geçmişinde çok ağır, dramatik ve kanlı olaylar görülmüştür. Ancak başka insanları değerlendirdiğimizde, hatta başka ülkeleri veyahut halkları değerlendirdiğimizde, aslında her zaman aynaya bakar gibi oluruz, her zaman kendimizi görürüz. Yani karşı tarafa, esasında olduğumuz şeyi yükleriz. ABD’deki müesses nizamın bilinci, zorlu ve genellikle yerel halkın soykırımıyla bağlantılı koşullarda oluşmuştur" diye konuştu.

Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

Çocuklukta ‘Kötü söz sahibine aittir’ derdik birbirimize. Çocukça bir laf olabilir, ancak derin, psikolojik bir manası var. Karşı taraftakinde her zaman kendi özeliklerimizi görürüz. Eylemlerini de bunun üstünden değerlendiririz.

Biden ne demşti?

ABD Başkanı Biden ABC televizyonuna verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı’nın "bir katil olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusuna, "Evet, düşünüyorum” cevabını vermişti. 

ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporunda Putin'in 2020 seçimlerinden Donald Trump'ın galibiyetle ayrılması için çalışma yürüttüğüne dair bilgiler yer alıyordu.

 

 

 

Sputnik Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU