BTS'in hayranları Grammy kazanamayan grubu resmeden "ırkçı" karikatür nedeniyle sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Grammy Ödülleri'ne aday gösterilen ilk K-pop grubu BTS'in ödül alamamasının yankıları sosyal medyada devam ediyor

BTS, Billboard Hot 100 listesinin birinci sırasına yerleşen ilk uluslararası grup olmuştu (AFP)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in bu yıl düzenlenen Grammy Ödülleri'nde ödül alamamasının ardından hazırlanan karikatür ırkçı olduğu gerekçesiyle sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Grubun aday gösterildiği En İyi Pop İkili/Grup Performansı dalında ödül Lady Gaga ve Ariana Grande'ye verilmişti. 

Grammy Ödülleri'ne aday gösterilen ilk K-pop grubu unvanını taşıyan BTS'in hayranları sonuçtan memnun değil. Ancak grubun üyelerinin fiziksel olarak dövüldüğünün görüldüğü karikatür BTS hayranlarını çok daha fazla sinirlendirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindustan Times'ın haberine göre talihsiz sonuçlar alan karakterleri ele almasıyla bilinen Garbage Pail Kids'in bir dizi çıkartma hazırlaması sosyal medyada ırkçılık tartışmalarını alevlendirdi. 

Garbage Pail Kids çıkarmalarını hazırlayan şirket The Topps Company, 15 Mart'ta gerçekleşen Grammy Ödülleri'ne yönelik "Shammy Ödülleri" isimli bir koleksiyon hazırladı.

Söz konusu koleksiyonda BTS, Harry Styles, Billie Eilish ve diğer Grammy adayları ve kazananları da yer aldı. Her ne kadar karikatürler eğlence amaçlı tasarlansa da hayranlar BTS'i resmeden görselde ileri gidildiğini düşünüyor.

 

a.png
(Twitter/ @staetix, @Topps)

 

Sosyal medyada tepki uyandıran görselde RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V ve Jungkook'un köstebek vurma oyununa yerleştirildiği ve oyunda kullanılan tokmağın yerine de Grammy ödülü konduğu görülüyor. 

Görselde her üye darbe almış biçimde ve yüzlerinde morluklarla resmediliyor. Şirketin çıkarmaya verdiği isimse "BTS Bruisers". Karikatür BTS'in hayran topluluğu tarafından sert biçimde eleştirildi. 

 

 

The Topps Company'e seslenen hayranlar, "Irkçılık komedi değildir" hashtagiyle tepkilerini dile getirdi. 

 

 

 

Hayranlardan biri, "Bir şekilde Asyalı insanlara yönelik nefret suçlarında bu kadar artış varken 7 Asyalı erkeğin bir ödül tarafından dövülmesinin mizahi bir etki yaratmak için 'eğlenceli' bir abartı olduğunu mu düşünüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Bir diğeriyse, "Asyalılara yönelik nefreti normalleştirmekten ve bu 'kara mizahmış' gibi davranmaktan vazgeçin" diye belirtti. 

Şirket tepkilerin ardından özür diledi ve görselin bahsi geçen koleksiyondan çıkarıldığını açıkladı.

 

 

AP'nin haberine göre şubatta Alman bir radyo sunucusu BTS'in tüm dünyada elde ettiği izlenme ve dinlenme başarılarını koronavirüse benzeterek tepki toplamıştı. 

Hayranların tepkisinin ardından özür dileyen radyo kanalı kelime seçimlerinin fazla ileri gittiğini söylemişti. Kanal adına yapılan açıklamada Matthias Matuschik'in kimseyi incitmek veya ırkçı olmak gibi bir niyetinin olmadığı belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe, Hindustan Times, AP

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU