Andımız için "ancak hayvani bir ihtiyacı tatmin eder” diyen DEVA Parti’li Aksoy özür dileyerek istifa etti

Danıştay'ın kararını destekleyen İstanbul örgütünden Beytullah Aksoy’un paylaşımı parti içinde de tartışmaya neden olmuştu

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki "Başörtüsüne Özgürlük" eylemine başında başörtüsü ile katılan Aksoy, “Zorunlu din dersine de zorunlu anda da aynı anda karşı çıkabilen insanların sayısı umarım artar" diyerek istifa etti / Fotoğraf: Twitter

Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nın okullarda okunmasını engelleyen kararı DEVA Partisi'nde çatlağa neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Danıştay'ın kararını destekleyen İstanbul örgütünden Beytullah Aksoy ”Bir Türk için her sabah ben Türk’üm diye bağırmak ancak hayvani bir ihtiyacı tatmin edebilir. Bir toplum, hayvani ihtiyaçlarını önceliklendiren bireylerden oluşursa orada zihinsel gelişimden söz edilemez” dedi.

Parti içinden tepki geldi

Deva Partisi İstanbul İl Yöneticisi eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, Beytullah Aksoy’un “Türk’üm diye bağırmak ancak hayvani bir ihtiyacı tatmin edebilir” sözlerine şöyle yanıt verdi: 

“Bunu yeni gördüm. Hizmet edeceği yerde halkı bölen, hakaret eden ve tepeden bakan zihniyet ile yolumu ayırmam gerekiyor. Demokrasi bu olamaz!” 

Özür dileyerek istifa etti

Yaptığı paylaşım parti içinde de tepki çeken Beytullah Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada paylaşım için özür diledi ve DEVA Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan başörtüsü eyleminde türban takarak protesto gösterilerine katılan öğrenciler arasında yer alan Aksoy, istifa açıklamasında “Zorunlu din dersine de zorunlu anda da aynı anda karşı çıkabilen insanların sayısı umarım artar. Maalesef etrafımda bu ikisini yapabilen insan sayısı sandığımdan da azmış” dedi.

Attığı tweeti pişman olarak 50 saniye sonra sildiğini belirten Aksoy, “Yaptığım hata yüzünden şikayet etme şansını kaybettim. Yolun başında olan partimi daha fazla zor durumda bırakmamak için partideki görevimden istifa ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU