Mısır, yapay zeka atılımı için Fransız Thales şirketiyle ortaklık kurdu

Bir süredir yakınlaşma halinde olan iki ülke, birkaç gün önce Kızıldeniz'de tatbikat yapmıştı

Varılan mutabakat, Fransa'yla Mısır arasında 18 ayda yapılan 6. anlaşma oldu (AFP)

Mısır yapay zeka uygulamalarını geliştirme kapsamında Fransız teknoloji şirketi Thales ile işbirliği yaptı.

Taraflar çarşamba günü paylaştıkları ortak bildiride, Mısır Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'yla Fransız firma arasında varılan anlaşmanın; teknoloji, altyapı ve yönetim mekanizmalarının geliştirilmesine katkı sunacağı kaydedildi.

National'ın haberine göre Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Amr Talat, bu anlaşmanın Mısır'ın dijital bir ekonomi inşa etme çabalarını hızlandıracağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Talat, "Mısır, yeni teknolojileri benimseme ve geliştirme konusunda istekli... Fransız ortaklarımızla son 18 ayda peş peşe imzalanan 6. mutabakat anlaşması olan bu ortaklık, Mısır ve Fransa arasında yapay zeka konusundaki stratejik işbirliğini de yansıtıyor" diye konuştu.

Thales'in Mısır sorumlusu Şerif Bereket ise "Bu işbirliği, geleceğin akıllı şehirleri için akıllı ve güvenli çözümler ve hizmetler sunma amacıyla yapay zekayı ortak projelerimizin ön saflarına koyuyor" dedi.

Habere göre, Mısır'daki ilgili bakanlıkla Thales firmasının ayrıca, yerel girişimcilerle yakın şekilde çalışacağı ve yerel yetenekleri geliştirmek için etkinlikler düzenleyeceği kaydedildi.

Diğer yandan Doğu Akdeniz gerilimi sırasında yakınlaşması süren Mısır ve Fransa geçen gün Kızıldeniz'in güneyinde ortak deniz tatbikatı gerçekleştirmişti.

Mısır Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Tamir er-Rifai'nin resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada, tatbikata Fransız uçak gemisi "Charles de Gaulle" ile Mısır deniz kuvvetlerinden "Secem el-Fatih" fırkateyninin katıldığı aktarılmıştı.

Tatbikat kapsamında, helikopterlerle gemiye iniş, uzaktan-yakından savunma taktikleri ve gece-gündüz gelmesi muhtemel her türlü tehdide karşı birçok alanda eğitimlerin gerçekleştirildiği bildirilmişti.


Independent Türkçe, National, AA

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU