Saygı Öztürk: Andımızı çözecek olan Milli Eğitim Bakanlığı’dır

"Ziya Selçuk , ‘Andımızı kaldıran bakan’ olarak tarihe geçmemeli”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan “Andımız”ın okutulmaması kararı hakkında yazdı. Öztürk, andın tekrar okutulması imkanının Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Andımız’la ilgili olarak özetle şunları yazdı:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Andımızla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Aslında, Danıştay'ın kararı bir kenara bırakılmalı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Andımızla ilgili yönetmeliğe madde eklemesi sağlanmalı.

“Çözüm süreci” hatırına, Andımız kaldırılmıştı. O süreç bittiğine göre, Andımız konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önceki savunmaları da dikkate alınıp İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bir madde eklenerek sorun aşılmalı.

Yargıya olan güvenin az olduğu, yargının üst düzey yetkilileri de söylüyordu. Yargıyı güvenilir kılacak olan da yargıçların vereceği kararlardır. Hukukun üstünlüğü bir kenara bırakılıp gücün hukuki dayatılmamalıdır. Bahçeli'nin uyarıları da dikkate alınıp Milli Eğitim Bakanlığı, andımızı yönetmeliğe eklemelidir.

Öztürk ayrıca “Danıştay, önceki kararlarıyla Andımızdan yana olduğunu ortaya koymuştu. Dava Daireler Kurulu kararı henüz imzadan çıkmadığına göre, Danıştay'dan önce Milli Eğitim Bakanı harekete geçmeli ve Andımız yönetmelikte yerini almalı. Ziya Selçuk da, ‘Andımızı kaldıran bakan’ olarak tarihe geçmemeli” dedi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU