TFF’den Ahmet Çakar'ın açıklamalarıyla ilgili başsavcılığa başvuru

Çakar, kendisine faal bir hakemin “Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar” dediğini ifade etmişti. TFF başsavcılığa başvuruda bulundu

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın iddialarıyla ilgili tahkikat yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. 

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Televizyon yorumculuğu yapan eski hakem Ahmet Çakar, faal bir hakemle görüşme yaptığını iddia ederek, bir süredir hakem camiasını töhmet altında bırakan açıklamalarda bulunmaktadır. Açıklamalarında herhangi bir somut kanıt sunmayan Ahmet Çakar, görüşme yaptığını iddia ettiği hakemin ismini açıklamayacağını defalarca vurgulamıştır. Türkiye Futbol Federasyonu, Ahmet Çakar'ın müteakip defalar gündeme getirdiği iddialarla ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştur" ifadeleri yer aldı. 

Fenerbahçe, 2-1 kaybedilen Gençlerbirliği maçının ardından Çakar’a faal bir hakemin “Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar” diyerek bir operasyon iddiasında bulunması üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve çağırmıştı.

Sarı lacivertli kulüp resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlamıştı. TFF’nin savcılığa başvurusunu olumlu karşıladığını belirten kulüp, Çakar’ın, “Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar” sözleri ile ilgili de hukuki adımların atılmasını talep etmişti.

“İşkence yapsalar açıklamam”

Çakar, Beyaz TV’de yayınlanan programda görüştüğü hakemin ismini vermeyeceğini açıklamıştı.

Savcılığı göreve çağıran Fenerbahçe’den kimsenin kendisini aramadığını belirten Çakar, “Bana işkence yapsalar bile ben bu hakemi satmam, ismini vermem. İsmi de önemli değil. Beni kimse TFF’den arayıp da ‘Hocam bu ne iş?’ demedi. Fenerbahçe’den de kimse beni aramadı. MHK Başkanı Serdar Tatlı da beni aramadı. Bana meczup muamelesi de yapabilirler ama o zaman benim laflarım üzerinden soruşturma başlatmayın” şeklinde konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU