Teksas'ta bankada maske takmayı reddeden 65 yaşındaki kadına ters kelepçe

Kovid kurallarına uymayı reddeden 65 yaşındaki kadın "Burada yaşlı bir kadın kelepçeleniyor" dedi

Teksas'ta maske takmayı reddeden bir kadın, memurlarla kısa bir tartışmanın ardından bulunduğu bankadan kelepçelenip zorla çıkarıldı.

Olaydan sonra 65 yaşındaki Terry White olduğu tespit edilen kadın, polisin vücut kamerası görüntülerinde perşembe günü Galveston kentindeki bir Bank of America şubesinde maske takma kuralı nedeniyle polislerle tartışırken görülüyor.

Kadın, bir gün önce Teksas'ta eyalet çapında yürürlükte olan maske takma emrinin sona ermesine rağmen banka şubesinin kurallarını ihlal ediyordu ve yetkililer, sakinlerin özel işletmelerin taleplerine uyması gerektiğini söylüyor.

White buna uymayı reddetti ve memurlara, Bank of America hesabındaki parasını maske takma politikası nedeniyle çektiğini söyledi.

Görüntülerde polis memuru kadına "Harika. Gidip bir maske takmalı ve sonra paranızı çekmelisiniz" diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memur ona "Hanımefendi, dinleyin, bunu ya kolay yoldan ya da zor yoldan yapacağız" derken kadın tartışmaya devam ediyor.

White yürüyüp uzaklaşırken "Ne yapacaksın, beni tutuklayacak mısın?" diye cevaplıyor ve ardından memura "insanların insan haklarını elinden aldığını" söylüyor.

Memur kelepçelerini çıkarırken bir arbede yaşanıyor fakat nihayetinde kadın yerde, kelepçeli halde görülüyor.

Polisin Washington Post'a verdiği demece göre kadın daha sonrasında hafif yaralanmaların tedavisi için Galveston'daki bir tıp merkezine götürülüyor.

Tutuklama sırasında "plandemic"ten (Kovid-19'u yanlış bir şekilde büyük ilaç şirketlerine ve Bill Gates'e bağlayan bir komplo teorisi) bahsettiği duyulan White, pazartesi günü Washington Post'a Galveston polisi hakkında şikayetçi olacağını söyledi.

Maske emirlerini eleştiren White "Herkes için elimi taşın altına soktuğumu düşünüyorum çünkü insanların uyanması gerekiyor" dedi.

Teksaslı yetkililer, Kovid pandemisi sırasında kamusal alanda maske takma emrinin sona ermesine izin verdiği için eleştirilere maruz kalmıştı fakat birçok işletmenin hâlâ benzer kısıtlamalar uyguladığına inanılıyor.

New York Times'ın veri analizine göre eyalette hâlâ günde ortalama 4 bin 540 vaka kaydediliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU