Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birçok ülke daralma yaşarken, Türk ekonomisi toparlanmayı başarıyla sürdürüyor

Erdoğan, Türkiye'nin kapsamlı teşvik sistemiyle dünyanın her yerinden yatırımlar için cazip hale geldiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ford Otosan Türkiye'deki yatırımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ülkemizin gücüne inanan yatırımcılar sahip çıkmaya devam ediyoruz. Devletimizin yatırımlarla ilgili kuşatıcı tavrının örneğidir. Ford Otosan 2020 Aralık ayında 2 milyar euroluk yatırım planını kamuoyu ile paylaşmıştı, biz de bu plan için kendilerine her türlü desteği verdik" dedi.

Söz konusu yatırımın 12 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

Proje tamamlandığında Ford Otosan'ın 440 bin olan üretim kapasitesi 650 bine yükselecek. Volkswagen için de 1 tonluk araç üretimi gerçekleştirilecek. İhraç edilen araçlarla Türkiye'nin liderliği perçinlenecek. 1 tonluk ticari araç üretimi gerçekleştirilecek.Ford Otosan'ın yatırımı ile doğrudan 3 bin dolaylı 15 bin istihdam sağlanacak.  Sadece dizel ve benzinli araçlar değil, elektrikli araçlar ile batarya üretimi yapılacak. 130 bin batarya kapasitesi sağlanacak. Ford Otosan ihracatını 13 milyon dolara çıkaracak. Avrupa pazarında satılması üzerine alım taahhüdü veriliyor. Ford Otosan'ı tebrik ediyorum. Yerli ve uluslararası şirketlere her gün yenisi ekleniyor. Hayata geçirdiğimiz reformlarla yerli yabancı ayrımını ortadan kaldırarak cazip bir ortam oluşturduk. Firmalarımıza her türlü teşviki sağladık. İş forumlarında yeni ortaklıkların kurulmasına vesile olduk. 

Erdoğan, Türkiye'nin kapsamlı teşvik sistemiyle dünyanın her yerinden yatırımlar için cazip hale geldiğini de vurguladı. 

Salgın döneminde, birçok ülkenin ekonomik daralma yaşarken, Türk ekonomisinin toparlanmayı başarılı şekilde sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan,  "Çin'in ardından G20'de en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU