Bursa'daki tekel bayii cinayetinde karar çıktı

Yılmaz Aslankılıç'ın hayatını kaybettiği olayda, katil Sezgin Özfındukkıran ve onunla birlikte keşif yapan Yiğit Kaysuk, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Ahmet G. ise beraat etti

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle semtinde, geçen yıl 13 Haziran'da işlenen tekel bayii cinayetinde karar çıktı.

Tekel bayii işletmecisi 39 yaşındaki Yılmaz Aslankılıç'ı pompalı tüfekle öldüren Sezgin Özfındukkıran ve cinayet öncesinde onunla birlikte keşfe katılan Yiğit Kaysuk'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Özfındukkıran ve Kaysuk'u arabasıyla olay yerine götüren Ahmet G. ise davada beraat etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Kızına tecavüz edildiğini iddia etti

Özfındukkıran ifadesinde, Yılmaz Aslankılıç'ı yanlışlıkla öldürdüğünü, amacının başka birini öldürmek olduğunu iddia etmiş ve şunları söylemişti:

Cezaevinde bulunduğum sırada kızım G.K.'ye, Görükle'deki tekel bayinde çalışan Muhammet isimli biri tecavüz etmiş. Bunu öğrendiğimde deliye döndüm. Tecavüz eden kişiyi cezalandırmaya karar verdim. Kızımın kayınbiraderi Yiğit'e, 'Bir alacağım var' deyip, 'Görükle'ye gidelim' dedim. Arabadan av tüfeğini alarak, dükkana girdim. Bir el ateş ettim, sonra olay yerinden ayrıldım.

Keşif yapan sanık tüfeği bira sanmış

Cinayet öncesinde Özfındukkıran'la birlikte tekel bayiine keşfe giden Yiğit Kaysuk ise, "Sezgin bana gezmeyi teklif etti. Ahmet'i alarak Görükle'ye gittik. İçki almak için tekel bayisine gitti. Cinayetten haberim yoktu. Arabada, gazete kağıdına sarılı tüfeği görmedim. Bira olduğunu zannediyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.  

Bir diğer sanık Ahmet G. ise, Özfındukkıran ve Kaysuk'un kendisini gezmek için Görükle'ye çağırdıklarını, cinayetten haberdar olmadığını belirtti.

Katili kızı yalanladı

Katil Özfındukkıran'ın kızına tecavüz iddiası nedeniyle, kızı G.K.'nın da ifadesine başvuruldu.

G.K. ifadesinde babasını yalanlayarak, tecavüze uğramadığını belirtti ve şunları söyledi:

Ş.K. ile evliyim. Üç çocuğumuz bulunuyor. Eşim cezaevine girdiğinde, Muhammet D. ile tanıştım. Aramızda ilişki başladı. Muhammet, evimde cep telefonunu unutmuş. Telefonu kayınbiraderim Yiğit Kaysuk bulmuş. Muhammet ile birlikte, samimi pozlarla çekilmiş fotoğraflarımı görmüş. Yiğit, 'Ağabeyimi aldattın' diyerek, beni dövdü. Babam Sezgin Özfındukkıran'ın bu şekilde olaydan haberi oldu. Babam tarafından öldürülen Yılmaz Aslankılıç ile hiçbir ilgim bulunmuyor. Babam yanlış yönlendirilmiş olabilir. Maktül ile tanışıp tanışmadıklarını bilmiyorum.

Savcılık: Cinayetin neden işlendiği anlaşılamadı

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede ise, savcılık cinayetin neden işlenildiğinin anlaşılamadığı tespitini yaptı ve Özfındukkıran ile Kaysuk'a kasten öldürme suçunu işledikleri için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Ahmet G.'ye ise kasten öldürmeye yardım etme suçunu işlediği gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Avukat, telefon ve para trafiğinin araştırılmasını istedi, mahkeme reddetti

Yılmaz Aslankılıç'ın ailesinin avukatı Özgür İnanç Yağmur, karar duruşmasında cinayette bir azmettiricinin olduğundan şüphelendiklerini belirterek, hayatını kaybeden Yılmaz Aslankılıç'ın olaydan 6 ay önceki telefon görüşmelerinin tespitini istedi. Avukat Yağmur ayrıca, cinayetten kısa bir süre önce infaz düzenlemesi sayesinde cezaevinden çıkan Özfındukkıran'ın hesabına kimlerin para yatırdığının araştırılmasını istedi. Ancak mahkeme, bu talepleri reddetti.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, katil Sezgin Özfındukkıran ve keşfe katılan Yiğit Kaysuk ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezada hiçbir indirim uygulanmadı. Bir diğer sanık Ahmet G. ise beraat etti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU