Öztrak: Esnafa müjde diye verdikleri yarım ekmek parası bile değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'ni değerlendiren CHP Sözcüsü Öztrak, "Dağ fare bile doğuramamış” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Cumurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi hakkında "Dağ fare bile doğuramamış” diyen Öztrak, “Çok açık söylüyorum; buhranla boğuşan ülkemizin önüne, böyle bir doküman konması, milletimizin aklıyla alay etmektir" ifadelerini kullandı.

“Bu açıklanan 23. Ekonomi Paketi”

Erdoğan’ın 19 yıllık yönetiminde değişik adlarla 22 ekonomik paket açıkladığını ve açıklanan son paketin ise 23. ekonomi paketi olduğunu hatırlatan Öztrak, “19 yıl sonra, hala “-cektir”, “-caktır” ve bol miktarda komisyona havale. Bu pakette işçiye verilen bir şey yok. İşsize bir şey yok. Çiftçiye bir şey yok. Emekliye bir şey yok. Esnafa ise paketten çıka çıka şaka çıkmış” dedi.

“Yarım ekmek parası bil değil”

Açıklanan ekonomi paketinde basit usulde vergilendirilen 850 bin esnafın Gelir Vergisi’nden muaf tutulacaklarını söyleyen Öztrak, “Bu yılın bütçesinde basit usul gelir vergisi tahsilat hedefi; 228 milyon 883 bin lira. Bunu 850 bin esnafa pay edersek esnaf başına yılda 269 lira eder. Güne bölersek, günde 74 kuruş yapar. Ankara’da ekmek markette 1 lira 75 kuruş. Yani esnafa müjde diye verdikleri, Yarım ekmek parası bile değil. Esnafa verdikleri bu yarım ekmeğe bile yetmiyor. Millete askıda ekmeği layık görenler, Esnafımıza yarım ekmeği bile çok görmüş” diye konuştu.

Esnafların şubat ayında beyannamelerini zaten verdiklerini ve  vergilerinin ilk taksitini de ödediklerini belirten Öztrak, “Şubatta ödenen vergi esnaflarımıza iade edilmezse, Esnafımızın payına çeyrek ekmek bile düşmeyecek. Allah aşkına bu milletle alay etmek değilse nedir? Ne yazık ki açıkladıkları pakette, Bunun dışında da vatandaşı ilgilendiren tek bir somut çare yok” dedi.

“Şahsım Hükümeti’nin gerçeklikle bağı tamamen kopmuş”

Sorun çözmenin ön koşulunun sorunun varlığını kabul etmek olduğunu söyleyen CHP Sözcüsü Öztrak, “Soruna doğru teşhis konmadan doğru tedavi uygulanamaz. Ama ‘Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin gerçeklikle bağı tamamen kopmuş durumda. Erdoğan, Ekonomide reform masalları anlatırken, “Ülkemizi 2023 hedeflerinin rotasında tutmayı başardık” dedi. 2013’ten sonra Erdoğan rotayı şaşırmış. Koskoca ülkeyi rayından çıkarmış. Bunu ben demiyorum. TÜİK’in, yani devletin resmi rakamları söylüyor” dedi.

Danıştay'ın "andımız" kararına tepki

CHP Sözcüsü Öztrak, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" ile ilgili verdiği karara da tepki gösterdi.

Öztrak, "Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim? 'Atatürk' demek, Türkiye demektir. 'Atatürk' demek, bağımsızlık demektir. 'Atatürk' demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir. Beyhude çabalarla Atatürk’ü bu milletin yüreğinden de, zihninden de söküp, atamazsınız. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU