Kutalmış Türkeş'ten hem Bahçeli'ye hem Tuğrul Türkeş'e "Andımız" çağrısı: Hodri meydan

Türkeş, MHP lideri Bahçeli'ye "Yaparsan Türk tarihine şerefle geçersin, yapmazsan MHP yi esir, kendini de rezil etmiş şekilde tarihe geçersin" diye seslendi

Fotoğraf: Twitter

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu ve eski AK Parti milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, Danıştay'ın okullarda 'Öğrenci Andı'nın okunması uygulamasını yasaklayan kararıyla ilgili olarak MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Bahçeli'nin "Bir gün iktidardan ayrıldığın dönemde, MHP’ye iktidar nasip olursa, nerede ikamet edersen et onun 25-30 metre karşısına ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazmazsam, okula giden çocuklara, evinin önünde Andımız’ı okutmazsam, bunların alayının hesabını sormazsam namerdim" açıklamasının videosunun da yer aldığı paylaşımda Kutalmış Türkeş şunları kaydetti:

Devlet Bey, işte beklediğin an! Geç karşılarına: 'Millete sözüm var Andımızı tekrar okutun yada ittifakı bozarım' de! Gör bakalım okutuyorlar mı okutmuyorlar mı! Yaparsan Türk tarihine şerefle geçersin, yapmazsan MHP'yi esir, kendini de rezil etmiş şekilde tarihe geçersin! Hodri Meydan!

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağabeyine de çağrı yaptı

Kutalmış Türkeş, ağabeyi Tuğrul Türkeş'e de seslenerek "Sayın Tuğrul Türkeş,beni hiçbirzaman MHP üyesi dahi yapmadılar ama Siz MHP de başkan yardımcılığı yaptınız, o dönemde milliyetçiliğe ayak uzatmaya kalkanın ayaklarını kırarız diyordunuz!İşte sana fırsat!Madem Türkeş'in oğlusun babamıza yakışanı yapi kır o bacaklarını okut andımızı" ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş ne demişti?

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart’ta Halk TV'deki programı öncesi 25 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından Tuğrul Türkeş “Ben Tuğrul Türkeş olarak bu saldırıları yapmayacağıma göre, CHP ya da AKP yapmayacağına göre, maalesef mantık bir yeri gösteriyor” ifadesini kullanarak MHP'yi işaret etmişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek de Tuğrul Türkeş'in bu açıklamasına Türkgün gazetesindeki köşesinden "Gerçekten utan ve gerçekten MHP hakkında sus artık Tuğrul Türkeş…" diyerek yanıt vermişti.

Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından paylaştığı yazısında "Evdeki küçük köpeklere çok acırım" derken Çiçek, "Sırtlanlarla iş tutan köpekleri sevmem”" karşılığını verdi.

Tuğrul Türkeş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şunları kaydetmişti:

Levent'in asıl hakaret ve iftira ettiği MHP değil, babamdır. Takdir edersiniz ki, babamı benden daha fazla savunacak kimse olamaz. Olayı saptırmayı, başka yönlere çekmeyi ancak gizli emelleri olan ve FETÖ ile bağlantısı olanlar yapar. Tarih bunu da gösterecektir. MYK aday adayı olan Hüseyin ve Servet gibi arkadaşlar geçtiğimiz günlerdeki uyarılarımı, hatta esprili pazar günü yazımı, sosyal medyadaki ağırlıklı olarak sol görüşlü kullanıcılar tarafından yapılan yorumlara dayanarak aslını bilip araştırmadan bana çemkirmeye kalkıştılar. Ben ne söylediğimi de ne zaman uyardığımın da bilincindeyim... Zaten sanmıyorum ki, saygıdeğer Bahçeli de blok listeyi bana haksız yere sövenlerden teşkil etmeyecektir.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU