Avustralya'da keşfedilen üç yeni böcek türüne Pokemon isimleri verildi

Keşfedilen üç yeni böcek türü Articuno, Moltres ve Zapdos isimlerini aldı

Moltres, Articuno ve Zapdos Pokemon dünyasının en bilinen canlıları arasında yer alıyor (Screen Rant)

Avustralya'da yeni keşfedilen üç böcek türüne Pokemon Red and Blue isimli video oyununda bulunan üç Pokemon'un ismi verildi. Bu, Pokemon tutkunlarının sevdiği Articuno, Zapdos ve Moltres'in isimlerinin verildiği böcekleri gerçek hayatta da görebileceği anlamına geliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Efsanevi kuşlar olarak adlandırılan bu Pokemon türleri Pokemon Red and Blue evreninde dünyanın her yerine yayılmış biçimde görülüyordu. Oyunda bu pokemonları yakalamak çoğu zaman bir master ball harcamak anlamına geliyor yani onları ele geçirmek fazlasıyla zor.

Screen Rant'in haberine göre bilim insanları daha önce de Aerodactylus fosilinin ismini Aerodactyl'den esinlenerek vermişti.

Bununla birlikte Eastern New Mexico Üniversitesi'nde entomoloji profesörü olan Dr. Darren Pollock ve Australian National Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Yun Hsiao, bahsi geçen böcekleri Avustralya'ya özgü böcek türlerine yönelik araştırmaları kapsamında keşfetti.

 

a.jpg
Pollock ve Hsiao'nun keşfettiği böceklerin isimleri sırasıyla B. articuno, B. moltres and B. zapdos (Eastern New Mexico University)

 

Eastern New Mexico Üniversitesi'nin yayımladığı bültene göre böceklere Binburrum articuno, Binburrum moltres ve Binburrum zapdos isimleri verildi. Bilim insanlarının makalesi The Canadian Entomologist isimli bilimsel yayında Aralık 2020'de yayımlanmıştı. 

Pokemon dünyadaki en büyük yapımlardan biri ve pek çok gencin hayal gücünün şekillenmesinde büyük etkisi olmuştu. Görünüşe göre gerçek hayattaki keşifler Pokemon dünyasının yeniden keşfedilmesine ön ayak olmaya devam edecek.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Eastern New Mexico University

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU