WandaVision'dan sonra yayımlanacak 12 Marvel dizisi

Elizabeth Olsen ve Paul Bettany'nin başrollerinde oynadığı WandaVision, Marvel'ın dizilerinin de filmleri kadar ilgi çekici olabileceğini kanıtladı

WandaVision'dan sonra yayımlanacak ilk dizi The Falcon and the Winter Soldier (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni, WandaVision’ın ardından hayranların merakla beklediği yeni diziler yayımlamaya hazırlanıyor. 

Marvel Stüdyoları, Avengers: Endgame ve Örümcek-Adam: Evden Uzakta’nın (Spider-Man: Far From Home) vizyona girmesinin ardından 4. Evre planlarını açıklamıştı. Her ne kadar bu planların tam olarak hayata geçirilmesi Kovid-19 pandemisi nedeniyle sekteye uğrasa da yeni dizi projeleri hayranların sabırsızlığını dindirecek gibi görünüyor.

Screen Rant'in haberine göre takvimde 12 dizinin olduğu göz önüne alınırsa Marvel Stüdyoları ve Disney+’ın diziler ve filmler arasında hiçbir boşluk bırakmadan hayranları içerik yağmuruna tutmaya hazırlandığı anlaşılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu diziler arasında ilk olarak 19 Mart’ta yayımlanmaya başlayacak The Falcon and the Winter Soldier yer alıyor. Anthony Mackie ve Sebastian Stan sevilen karakterleri Sam Wilson ve Bucky Barnes’ı yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Dizi Steve Rogers’ın yokluğunda ikilinin ortaklıklarını nasıl sürdüreceğini konu alacak.

Bununla birlikte Endgame’in cevapsız bıraktığı en büyük sorulardan birisi Tesseract’la birlikte kaybolan Loki’ye ne olduğu. 11 Haziran 2021’de yayımlanmaya başlayacak Loki dizisi, diziye ismini veren karakteri canlandıran Tom Hiddleston’ı yeniden hayranlarıyla buluşturacak. 

Henüz net bir tarih verilmemiş olsa da 2021’in ortalarında yayımlanması planlanan What If…? dizisinin Marvel Sinematik Evreni’nin ilk animasyon dizisi olması planlanıyor. 

Öte yandan 2021’in sonlarında yayımlanacak ve Captan Marvel 2’yle bağlantı kuracak Ms. Marvel’da Iman Vellani, Kamala Khan karakterine can verecek. Müslüman bir süper kahraman olması nedeniyle Kamala Khan’ın Marvel Sinematik Evreni’ne farklı bir boyut katması bekleniyor. 

Jeremy Renner’ın Clint Barton karakteriyle döneceği Hawkeye dizisi de Marvel evrenindeki bir değişikliğin temellerini atacak. Barton bu diziyle birlikte yerini Kate Bishop’a bırakacak. Bishop’ı Hailee Steinfeld canlandıracak.

Marvel Stüdyoları, 2019’da Moon Knight olarak da bilinen Marc Spector’a odaklanacak bir dizi geliştirme planı olduğunu açıklamıştı. Halihazırda dizinin hikaye akışına dair herhangi bir detay verilmemiş olsa da diziye ismini verecek karakteri Oscar Isaac’in, kötü adamıysa Ethan Hawke’un canlandırması bekleniyor. Dizi 2022’de yayımlanacak. 

Tatiana Maslany’nin Jennifer Walters karakterini canlandıracağı She-Hulk dizisinde, Bruce Banner’ın kuzeninin kan nakli sonrası Hulk’ın yeteneklerine benzer yetenekler geliştireceği görülecek. 2022’de yayımlanması planlanan dizi hem bir drama hem de bir komedi olarak tanımlanıyor. 2022’de yayımlanacak bir diğer dizi de The Guardians of the Galaxy Holiday Special. 

Secret Invasion, Ironheart, Armor Wars ve Wakanda temalı bir dizi de Marvel'ın 2022’de yayımlanmayı planladığı diziler arasında. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU