Zack Snyder, Marvel ve DC evrenlerini karşılaştırdı

Yönetmenin hazırladığı yeni Adalet Birliği filminde Jared Leto'nun Joker görüntüleri dikkat çekmişti

DC süper kahramanlarının bir araya geldiği Adalet Birliği filminin 4 saatlik Zack Snyder versiyonunun ilk fragmanı 14 Şubat'ta yayımlanmıştı (AFP)

Kevin Feige ve ekibinin yarattığı Marvel Sinematik Evreni, DC de dahil diğer stüdyoların gıptayla izlediği inanılmaz bir süper kahraman dünyası oluşturdu. Yönetmen Zack Snyder uzun süredir birbirleriyle rekabet eden DC ve Marvel'ın yaklaşımlarında belirgin farklılıklar olduğunu belirtti. Yönetmen ayrıca rekabette kimin önde olduğunu da söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

We Got This Covered'ın haberine göre Justice League: Adalet Birliği (Justice League), Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice), Man of Steel gibi filmlerin yönetmeni Zack Snyder verdiği yeni röportajda DC'nin süper kahramanlarını ele alış biçimiyle Marvel'ın yöntemini şu ifadelerle kıyasladı:

Benim DC karakterlerini ve mitolojilerini gerçekten ciddiye aldığım çok açık. Onların tamamen o dünyada var olan karakterler olarak anlaşılmasını istiyorum. Onların pahasına eğlenmenin havalı olduğunu düşünmüyorum. Ve bütüncül, en ince ayrıntılarıyla ortaya konmuş bir evren vizyonuna sahiptik, gerçekten sonuna kadar götürmek istemiştik. Bunu BvS'den önce biliyordum ve Man of Steel'i yaptık.

Marvel başka bir şey yapıyor. Popüler aksiyon komedisini en üst düzeyde yapıyorlar. Bunu taklit etme çabası delilik çünkü bunda çok iyiler. DC'nin sahip olduğu şeyse epik düzeyde bir mitolojiydi ve onları bu muhteşem bir yolculuğa çıkaracaktık. Açıkçası bunu söyleyen tek kişi bendim.

Snyder'ın filmleri hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden farklı tonda eleştiriler almıştı. Ancak yönetmenin de işaret ettiği gibi mizah onun ortaya koyduğu işlerin bir parçası değildi. Muhtemelen Marvel filmleriyle rekabette geri düşmesinin sebeplerinden biri de buydu.

Screen Rant'in haberine göre de Snyder, Leto'nun Joker'ini yeni Adalet Birliği filminde geri getirme kararını şöyle açıklamıştı:

Ekledim çünkü bu DC Evreni için yapacağım son film olacaktı. Batman ve Joker'in buluşmadığı tüm bu sinema evrenine sahip olmak garip hissettirirdi.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU