TMZ: Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kaliforniya'daki evine iki kez izinsiz girildi

Ohiolu adamın 24 ve 26 Aralık'ta çiftin mülküne izinsiz girdiği öne sürüldü

Oprah Winfrey'in Meghan ve Harry'yle yaptığı iki saatlik röportaj 7 Mart 2021'de yayımlanmıştı (AFP)

TMZ, Meghan Markle ve Prens Harry'nin Santa Barbara'daki evine aralıkta iki kez davetsiz bir misafirin izinsiz girdiğini bildirdi.

Kolluk kuvvetleri tabloid gazeteye verdiği demeçte, 37 yaşındaki bir adamın Kaliforniya'nın Montecito kentinde bulunan 14 milyon dolarlık (yaklaşık 105 milyon 640 bin TL) evin mülküne iddiaya göre izinsiz girerken yakalandığını söyledi.

Ohio sakini olduğu bildirilen adam, mülke ilk olarak Noel arifesinde izinsiz girdi ve Santa Barbara Şerif Departmanı tarafından bir uyarıyla serbest bırakıldı. Ancak adam, mülke tekrar izinsiz girdikten sonra 26 Aralık'ta tutuklandı.

The Independent, yorum için Santa Barbara Şerif Departmanı'yla temasa geçti.

TMZ'nin haberine göre, şerif departmanı adamı mülke izinsiz girmekle bir kez suçladı. Adamın mülke erişmek amacıyla Ohio'dan Santa Barbara'ya kadar araba sürdüğü bildirildi.

Bildirilen bu izinsiz giriş olayına dair açıklamalar, Prens Harry'nin Oprah Winfrey'e kendisinin ve ailesinin son yıllarda karşılaştığı güvenlik endişelerini anlatmasından sonra yapıldı.

Oprah'ya konuşan Prens Harry, Birleşik Krallık'tan ayrıldıklarında The Daily Mail'in ailesinin Kanada'nın Vancouver kentindeki adresini yayımlamasının ardından 2020'de yaşadıkları müstesna ve stresli durumu ayrıntılı olarak açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry, Kovid-19 pandemisinin başladığı zamana atıfta bulunarak, "Aniden dank etti, 'Bir dakika, sınırlar kapatılabilirdi. ... Dünya nerede olduğumuzu biliyor. Güvenli değil, sağlam değil, muhtemelen buradan çıkmamız gerekiyor’" dedi.

Prens Harry, Meghan ve oğulları Archie, bu yüzden sinema kralı Tyler Perry tarafından sağlanan Los Angeles'taki bir eve taşındı. Perry, çifte durumları çözdükleri sırada yararlanmaları için bir güvenlik ekibi de verdi.

Meghan, Oprah'ya verdiği demeçte, "Bir planımız yoktu" dedi ve yakın arkadaşından gelen davet için şöyle ekledi:

Bize ne yapacağımıza karar vermek için soluklanma imkanı verdi.

Kraliyet çifti için güvenlik endişeleri, çiftin kraliyet görevlerinden feragat etmesinin öncesinde artmıştı. Meghan, feragat etme kararına oğullarının güvenlik koruması almayacağını öğrenmelerinin yol açtığını açıkladı.

Meghan, "Etrafımızı saran bu tık tuzağı ve tabloid paçavrası canavar makineyi biz yaratmadık" dedi.

Kurum (1950'lerden bu yana Windsor Ailesi için kullanılagelen bir terim -ed.n.) bunun olmasına izin verdi, bu da oğlumuzun güvende olması gerektiği anlamına geliyor.

Çift, kraliyet görevlerinden feragat etmelerinin bir nedeni olarak "gizliliği" öne sürdükten sonra Netflix ve Spotify gibi şirketlerin anlaşma tekliflerini kabul ettikleri için tepki aldı. Ancak Prens Harry, en son ticari girişimlerini ve güvenliklerini sağlamak için bu anlaşmalara ihtiyaç duymalarının nedenini savundu ve bu anlaşmaların başlangıçta "planlarının parçası olmadığını" belirtti.

Prens Harry şöyle ekledi:

Bu, ailem bana mali desteğini kelimenin tam anlamıyla kestiği ve güvenliğimizin maliyetini karşılamam gerektiği için başka biri tarafından önerildi.

Prens Harry, annesi Prenses Diana'nın kendisine bıraktığı birikim hesabının da çiftin Buckingham Sarayı'nın mali desteği kesmesinden sonra Santa Barbara'ya yerleşmesini sağladığını söyledi.

Prens Harry "Ve bak, benim bakış açıma göre, ihtiyacım olan tek şey ailemi güvende tutmak için güvenlik ödemesi yapabilmeme yetecek paraydı" diye ekledi. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU