Fenerbahçe derbi öncesi Gençlerbirliği'ne yenildi

Fenerbahçe, gelecek hafta Beşiktaş ile karşılaşacak

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, kendi sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği karşısında üstünlüğünü koruyamadu ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Zirve yarışında yara alan Fenerbahçe, gelecek hafta Beşiktaş ile karşılaşacak.

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. 

Sarı-lacivertliler, öne geçtiği maçta rakibine 2-1 mağlup oldu son 4 iç saha maçında kazanamadı. (3 mağlubiyet, 1 beraberlik) Teknik direktör Özcan Bizati takımın başında ilk maçına çıkarken başkent ekibi 11 hafta sonra galip geldi. 

Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmaya etkili başlayan taraf sarı-lacivertliler oldu.

Topla oynama yüzdesinde rakibine büyük üstünlük kuran Erol Bulut'un öğrencileri, 35. dakikada Filip Novak'ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Ancak Fenerbahçe'nin gol sevinci 5 dakika sürdü ve Gençlerbirliği 1-1'i yakaladı. Halil İbrahim Pehlivan'ın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkte topu uzaklaştırmak isteyen Serdar Aziz'in ters vuruşunda top kaleye yönelerek ağlarla buluştu.

Fenerbahçe ikinci yarıya da baskılı başladı ancak önde yakalandığı bir pozisyonda kalesinde ikinci golü gördü. 63. dakikada Candeias'ın sağ kanattan ortasına kafa vuruşunu yapan Floyd Ayite takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Fenerbahçe, evinde yenilgi rekoru kırdı

Bu sezon evinden çok kötü bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği maçıyla Kadıköy'de 6. yenilgisini aldı.

Fenerbahçe, bu sezon ligde sırasıyla İttifak Holding Konyaspor'a 2-0, Beşiktaş'a 4-3, Yeni Malatyaspor'a 3-0, Galatasaray ve Göztepe'ye 1-0 ve son olarak Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu.

Tarihinde iç sahadaki en kötü lig performanslarına 1968-69, 1987-88 ve 1992-93 sezonlarında 5 yenilgiyle ulaşan Fenerbahçe, bu sezon ise şimdiden 6 müsabaka yitirdi.

Fenerbahçe, ligde 5 iç saha karşılaşması daha oynayacak.

Erol Bulut: Bu şekilde zor


Fenerbahçe'nin teknik direktörü Erol Bulut, yedikleri ikinci golün ofsayt olduğunu öne sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulut, hiç istemedikleri, düşünmedikleri bir mağlubiyet yaşadıklarını belirtti.

Oyuna istedikleri gibi başladıklarını ve duran toptan bir gol bularak öne geçtiklerini dile getiren Bulut, şunları kaydetti:

Rakip, kalemize bir kez gelmezken kendi kalemize attığımız bir gol var. İkinci yarı, maçı kazanmak adına değişiklikler yaptık. İkili forvete döndük. Daha baskılı ve dikine oynayalım, dedik. Birkaç pozisyon da bulduk ama değerlendiremedik. Rakip kontrataktan, ofsayt olan bir pozisyondan gol buldu. Aleyhimize verilen bir karar. VAR'da nedense bugüne kadar bu çizgiler hep bizim aleyhimize oluyor. Bize bu pozisyon olsaydı emin olun ofsayt verilirdi. Türk futboluyla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü söylediğim zaman yanlış konuşabilirim. Çoğu şeyin doğru gitmediğini biz sahada, taraftarlar ekranda hep birlikte yaşıyoruz. Bu şekilde zor.

 

Independent Türkçe, NTVSpor, AA

DAHA FAZLA HABER OKU