Feyzioğlu'ndan genel kurul tarihi açıklaması: TBB de hazır ben de hazırım

"Barolarımız, pandemi koşulları çerçevesinde genel kurullarını yapıp TBB delegelerini seçtiklerinde Türkiye Barolar Birliği, genel kurulunu yapmaya hazırdır. Ben de hazırım"

TTB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Genel Kuruluna ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı / Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) koşulları kapsamında baroların genel kurullarında seçilecek delegelerle birlik genel kurulunu yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Genel Kuruluna ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Metin Feyzioğlu, açıklamasında, "Barolarımız pandemi koşulları çerçevesinde genel kurullarını yapıp TBB delegelerini seçtiklerinde Türkiye Barolar Birliği, genel kurulunu yapmaya hazırdır. Ben de hazırım" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile ertelenmişti

Ankara, İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Aydın, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Tunceli ve Van Baro Başkanlıkları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun meşruiyetini kaybettiği gerekçesiyle TBB'nin olağanüstü genel kurula gitmesi için karar almıştı.

Mevzuata göre TBB'nin bu çağrının ardından olağanüstü kongre kararı alması gerekiyordu. Ancak Baro yönetimi 8 Kasım 2019’da baroların bu çağrısını reddetti. Bunun üzerine TBB delegesi ve Adana Barosu avukatı Yurdagül Gündoğan, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Ankara 5. İdare Mahkemesi, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) kararının yürütmesini durdurmuştu.

Baro seçimleri ile TBB genel kurulu, İçişleri Bakanlığının, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık'a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU