Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi aşırı sağcı liderler birlik mesajı verdi

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ittifaklarının Avrupa Parlamentosu'nda rekor seviyede koltuk kazanacağını ileri sürdü

Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders, İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ve Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen ortak toplantıda / Fotoğraf: Reuters 

Avrupa’daki milliyetçi ve aşırı sağ partiler önümüzdeki hafta gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde daha fazla koltuk almayı hedeflediklerini ortak bir toplantıda yineleyerek birlik mesajı verdi.

İtalya’nın Milan şehrinde bir araya gelen 11 ülke liderleri arasında Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen ve Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders gibi isimler yer aldı.

Toplantının öncülüğünü yapan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini seçimlerle birlikte aşırı sağın güçleneceğini ve Avrupa’nın yeniden şekilleneceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

League partisinin lideri Salvini bu hafta gerçekleşecek seçimlerde ittifaklarının rekor düzeyde koltuk kazanacağından emin olduğunu söyledi.

Salvini, partisinin İtalya’daki oyların yanı sıra Avrupa genelindeki oyları da alması durumunda kıtanın sınırlarını göçmenlere kapatacağını iddia ederek, “Avrupa’da pek çok şeyin değişeceğini düşünüyorum” dedi.

Salvini ve Le Pen halihazırda AP’de çok güçlü olmayan grupları Uluslar ve Özgürlükler Avrupası’nın seçimlerden sonra parlamentodaki en büyük 3. grup olmasını hedefliyor.

Le Pen ise, “Bu tarihi bir an. Bizler 5 yıl önce yalnızdık ancak şimdi müttefiklerimizle nihayet Avrupa’yı değiştireceğimiz bir pozisyondayız” diye konuştu.

İttifak üyelerinin AB’ye göçmen akınını durdurmak ve İslam’ın Avrupa’da yayılmasını önlemek gibi hedefleri bulunuyor.

Öte yandan toplantıya Avusturya Başbakan Yardımcısı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi Genel Başkanı Heinz Christian Strache’in istifası damgasını vurdu. Strache, zengin bir Rus kadınla, 2017’deki genel seçimler öncesi partisine yardım yapılması hususunda yaptığı görüşmeyi içeren kamera görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU