Sancar'dan "seçim barajı" tartışmalarına ilişkin açıklama: Seçim kanunuyla oynayan bir iktidar kaybettiğini görüyordur

HDP'ye yönelik kapatma tartışmalara ilişkin Sancar, "Bir tür tehdit ve şantajdır. HDP'ye kapatma davası açmanın anayasal, yasal ve evrensel hukuk açısından bir temeli yok" dedi

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, KRT TV'de katıldığı televizyon programında partisine yönelik kapatma tartışmalarına ve Meclis'e gönderilen fezlekelere ilişkin konuştu.

HDP'nin Türkiye'de en çok konuşulan ama neredeyse hiç konuşturulmayan bir parti olduğunu söyleyen Sancar, "HDP'yi HDP'siz konuşmak sadece siyasi değil, ahlaki bir meseledir. Bir yozlaşma ve çürüme halidir" dedi.

Sancar, kapatma davası gündemine ilişkin "Bir tür tehdit ve şantajdır. HDP'ye kapatma davası açmanın anayasal, yasal ve evrensel hukuk açısından bir temeli yok.Bu, siyaseti zehirlemenin ve siyaseti ortadan kaldırmanın yolu olarak gündeme getiriliyor" ifadesini kullandı.

Sancar şöyle devam etti:

Toplumu korkutarak seçim kazanmak 1 kere en fazla 2 kere mümkün olabilir. 1 Kasım seçimlerinde korku ile seçimi kazandılar ancak artık bu işlemiyor. 31 Mart seçimleri bunu gösterdi. Ellerinde başka araç yok, hikaye yok. Açıkladıkları her program itirafname gibi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçim kanunuyla oynayan bir iktidar kaybettiğini görüyordur"

Sancar, seçim kanununda değişiklik ve barajın düşürülmesi tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

"İlk seçimde ciddi bir değişimin adresi olarak ortaya çıkacağız, halkımıza inanıyorum" diyen Sancar, "Düşürsünler barajı görelim. Seçim kanunuyla oynayan bir iktidar kaybettiğini görüyordur. ANAP döneminde de siyasi cinlikle düşen oylar telafi edilmek istendi ama sonuç malum" dedi.

Sancar ayrıca şunları kaydetti:

Kürt meselesi üzerinden toplumu rehin almanın nasıl işlediğini görmemiz gerekiyor. Biz işte bu oyunu bozuyor, sorunun siyasi yollarla çözülmesinde ısrar ediyoruz. İktidarların sığındığı gerekçeyi ellerinden almak için çalışıyoruz. Bunun için bize saldırıyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU