Tuğrul Türkeş'ten "gizli mana ve mesaj" içermeyen pazar yazısı: Ben şahsen evdeki küçük köpeklere çok acırım

Tuğrul Türkeş yazısında "Bu küçük köpekler sadece sahibinin isteği ve onun keyfi doğrultusunda hareket ederler ve üstüne gitseniz korkar ve sinerler" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Gazeteci Levent Gültekin'in uğradığı saldırının ardından AK Partili Tuğrul Türkeş "Böylesi saldırılarda fail meçhulse kime yarar ona bakmak gerekir. Ben Tuğrul Türkeş olarak yapmayacağıma göre CHP ya da AK Parti'nin yapmayacağına göre maalasef mantık bir yeri gösteriyor. Ben Levent Gültekin'in hiçbir görüşünü benimsemiyorum. Ama ne faydası var böyle saldırıların. Islan mı oldu, uslandı mı ki? Niye yaptınız?" diye konuşmuştu.

Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, Selçuk Özdağ'a, gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılara ilişkin "Bu hareketin delisi çoktur. (MHP camiasını kastederek) Talimat falan dinlemezler" ifadesinin hatırlatılması üzerine de  "O zaman derler ki delini zapt et... Kendisinin kontrolünü kaybettiğini anlıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Çiçek'ten tepki

Türkeş'in bu sözlerine özellikle MHP kanasından çok eleştiri geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek de tepkisini Türkgün gazetesindeki köşesinde kaleme döktü. Çiçek "Anladık MHP’ye düşmanca duygular besliyorsun da, babanın hiç mi aziz hatırasına, ülkülerine saygın yok? Gerçekten utan ve gerçekten MHP hakkında sus artık Tuğrul Türkeş… “Ayıp”, “vefa” ve “utanma” denen kavramlarla ruhunu bir an önce tanıştır…" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yarası olan gocunur"

Tuğrul Türkeş sosyal medya hesabından da yazılı bir açıklama yaptı. Türkeş açıklamasında yine "küçük köpek" ifadesini kullanarak, "Ben şahsen evdeki küçük köpeklere çok acırım. Onlar acizliklerinin farkında oldukları için haybeye bir yaygara tuttururlar ve bunun bir neticesinin de olmayacağını bilirler. Onların tek derdi sahibine yaranmaktır; bir ödül bisküvisi kapmak hatta sahibini ziyadesi ile memnun edebilirse yağlı bir kemik bile nasiplerinde olabilir. O garipler bu küçük ödüller için büyük yaygaralar kopartırlar" diye yazdı.

Türkeş yazısının sonunda ise bir not ekleyerek şunları kaydetti:

Bu yazı gizli bir mana veya mesaj içermemektedir. Sakın ola kimse gazetede web sitesinde bana köpek demiş diye bir şeyler yazmasın. Benim öyle bir kastım yok sadece sakin bir Pazar yazısı yazmak istedim.

Ama böyle diyen birileri olursa da ‘Yarası olan gocunur’ Türk atasözünü de esirgemeyiz

 

 

Tuğrul Türkeş kendisine yapılan eleştirilere yönelik, "Ben Halk TV'ye yaptığım açıklamada 'MHP' demedim ki, yarası olan gocunur" dedi.  Odatv'ye konuşan Türkeş "Bu açıklama, size yönelik ağır eleştirilere bir yanıt niteliğinde mi?" sorusuna ise esprili bir üslupla  "Ben küçük köpekleri severim" yanıtını verdi. 

 

 

 

Independent Türkçe, Odatv

DAHA FAZLA HABER OKU