Kara Şövalye'de neredeyse tüm filmi değiştirecek bir sahne yer alacakmış

Filmin senaristlerinden biri Joker sahnelerini çıkarmak istedikleri için "tepki" aldıklarını söyledi

Kendisine Oscar Ödülü kazandıran Joker performansı Heath Ledger'ın son rolüydü (Warner Bros)

Kara Şövalye'de (The Dark Knight) neredeyse tüm filmi değiştirecek bazı Joker sahneleri yer alacaktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'de vizyona giren ve Netflix'e yeni gelen film eleştirmenlerce çok beğenilmiş ve Heath Ledger'a ölümünün ardından En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü kazandırmıştı.

Bununla birlikte, geçen yıl senarist David S. Goyer, kendisi, Christopher Nolan ve Nolan'ın kardeşi Jonathan'ın, Ledger'ın canlandırdığı kötü adam Joker'in geçmişini açıklayan birkaç sahne eklemek için Warner Bros'un baskısıyla karşılaştığını açıklamıştı.

Comic-Con@Home kapsamında gerçekleştirilen röportajda konuşan Goyer, "'Peki ya Joker'in gerçek bir başlangıç hikayesi yoksa?' diye konuştuğumuz zamanı hatırlıyorum. Batman Başlıyor'un (Batman Begins) başarısından sonra bile bu çok tartışmalı bir şey olarak kabul edildi ve çok fazla tepkiyle karşılaştık” demişti.

Warner Bros'taki patronların "endişelendiğini" ve Nolan'ın vizyonunu kabul etmeden önce bu fikre karşı çıktığını doğrulamıştı. 2005 yapımı Batman Başlıyor filminin devamı niteliğindeki filmde köken hikayesinin atlanmasının yaygın biçimde filmi daha etkili kıldığı düşünülüyor.

 

dc.jpg

Heath Ledger "Kara Şövalye"de Joker rolünde (YouTube / DC)​​​​​

 

Jared Leto'nun canlandırdığı karakter The Suicide Squad: İntihar Timi'nde (Suicide Squad) geri dönerken 2019'da Todd Phillips'in köken hikayesini detaylandıran filminde rolü Joaquin Phoenix üstlenmişti.

Phoenix rolüyle 2020 Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Batman'ı oynayan Christian Bale'le yapılan ve yeniden gündeme gelen röportaj yakın zamanda Ledger'ın tasvirine ışık tutmuştu.

Bale film gösterime girmeden aylar önce ölen oyuncunun kilit sahnelerden birinde gerçek anlamda vurulmak istediğini açıklamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU