Eski AK Parti vekili: Böyle siyaset olmaz olsun…

"Akşener’le ilgili başlatılan çirkin kampanya karşısında 'Batsın böyle siyaset' demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden"

Fotoğraf: AA

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik cinsiyetçi küfür ve hakaretlere tepki gösterdi.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında iktidarın kutuplaşma siyasetinden vazgeçmek gibi bir niyeti olmadığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefete düşenin “AK Parti-Bahçeli-Perinçek koalisyonunun sahnelediği ‘vesayet’ oyununda yer almamak olduğunun” altını çizen Ocaktan, Akşener hakkında şunları söyledi:

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in bu konudaki itidalli ve demokrat duruşu takdire şayandır. Öyle anlaşılıyor ki bu itidalli duruş, iktidar mahallesinin bütün ayarlarını bozmuş durumda. Bu yüzden de artık hiçbir ahlaki ve vicdani bir kural tanımıyorlar. Sosyal medyada Akşener’le ilgili başlatılan çirkin kampanya karşısında “Batsın böyle siyaset” demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden…

Neyse ki Meral Hanım’ın, vicdanlarını askıya alanlarla ilgili söylediği sözler yüreğimize su serpti. Siyaseti kirletenlerin yüzü biraz olsun kızarır mı bilemem ama, Akşener’in şu sözleri çok ama çok anlamlı… “Allah’ım sen ne büyüksün. Beni vesile kılıyorsun. Kereste gibi yaşam formlarına, erkek demeye midem kalkıyor. Onların yüzünün iğrenç olduğunu, her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeye beni vesile kıldın. Sana şükürler olsun Allah’ım.”

İYİ Parti lideri, Çarşamba günü düzenlediği grup toplantısında MHP’li bazı yöneticilerin kendisine cinsiyetçi küfür ve hakaretler ettiğini söylemişti. MHP’den yapılan açıklamada Akşener’in ifadelerinin “iftira” olduğu iddia edilmişti.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU