Akit yazarı: Manyakça sorular; 92 yaşındaki teyze bara mı gitmişti?

“Kadının da erkeğin de bara-pavyona gitmemesinin kadın cinayetlerini bir kısmını önleyeceğini söylüyorum”

Fotoğraf: Akit

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, ““Barda buluşanlar birbirini öldürüyor, suçu bize yıkıyorlar” ifadelerini kullandığı yazısına gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında söz konusu yazısından “laikçi kesimin rahatsız olduğu” görüşünü dile getirdi ve şunları yazdı:

Barda, pavyonda kanca taktıkları kadınlardan bir-iki tanesi uyanır da, onların üzerinden süfli zevklerimizi tatmin edemeyiz diye düşünüp.. Saldırdılar ha saldırdılar.. Vay efendim, kadın cinayetinin sebebi “bar-pavyon” olur muymuş? Sanki ben, “Kadınlar bar-pavyona gitmesin.. Sadece erkekler gitsin.. Kadın cinayetleri sıfırlanır” demişim.. Benim dediğim şu: “CHP’li milletvekilleri, ‘kadının gece bara gitmesine itiraz edemezsiniz’ diyor.  Oysa, bizler, ‘Kadın da olsa, erkek de olsa.. İnsanın barda-pavyonda ne işi var diyoruz..’  Biz kötü oluyoruz.. Sonra bara giden kadın, bara giden erkekle birlikte, o gün tanışıp gece gittikleri otelde vahşice öldürülünce.. Suçlusu dindar insanlar oluyor..”

Bu yazıyı, artık nereleri ile okudularsa.. Önce sosyal medyadaki troller, bar ile pavyon ile uzaktan yakından alakası olmayacak ev hanımlarının fotoğraflarını yayınlayıp.. “Bu kadınlar da öldürüldü.. Bunlar hangi bara gitmişlerdi” diye olmayan akılları ile, bana soru yönelttiler.. Onlardan uyarlayarak, dün de Fatih Altaylı, aynı minvalde bir yazı kaleme alıyor:

“92 yaşında teyze ile meyhanede” Devamında da, “bütün kadın cinayetlerinin sebebi kadınların bara gitmesidir” diye benim bir iddiam varmış gibi.. Şunları söylüyor:

“Akit yazarına göre kadınların tecavüze uğramasının, öldürülmesinin nedeni çok basit. Kadınların meyhaneye gitmesi. Demek istediği şu. Meyhaneleri kapatın kadınlar tecavüze uğramasın, öldürülmesin. Bu cümlesi bile bu tiplerin ne kadar dayanaksız, ne kadar mesnetsiz salladıklarının göstergesi. Ya zekaları yok ya da kendilerini okuyup dinleyenlerin bir zekaya sahip olmadığından eminler.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kadının da erkeğin de bara-pavyona gitmemesinin kadın cinayetlerini bir kısmını önleyeceğini söyledim, söylüyorum” diyen Akit yazarı şöyle devam etti:

Ve onların verdiği somut örnek üzerinden de iddiamı ispatlıyorum.. 92 yaşındaki teyzeyi kim öldürmüş? Aytu Çetin diye bir manyak.. Ne diyor ifadesinde? “Alkol almıştım.” Daha ne desin? Bu ülkede alkol tüketiminin tümü ile engellenmesi bir yana, azaltılması için atılan adıma bile, bu Fatih Altaylı gibi tipler hemen itiraz etmiyorlar mı? Alın işte size. Alkolü alıp, belki barda, belki pavyonda zıkkımlanıp, sonra da 92 yaşındaki kadını öldüren manyak manyak tipler.. İlla kadının bara gitmesi gerekmiyor.. Erkek de bara gidince.. Bu neticeler çıkıyor. Hem erkek, hem kadın gidiyorsa.. Hepten nanay.. Kendi verdikleri örnek bile, “Bar” sorununu içinde taşıyor.. Ama kafalarını kuma gömmüşler, “görmüyoruz” diyorlar.

Karahasanoğlu yazısının devamında tekil bir olaydan bahsetmediğini, kadın cinayetlerinin yarısının “alkol-bar-pavyon” bağlantılı olduğunu öne sürdü. Akit yazarı, yazısının devamında bu iddiasını destekleyeceğini ifade ettiği bazı örnekleri paylaştı.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU