Noel'de karısını öldürüp, çocuklar hediyelerini açarken cesedini koltuğa oturttu

"Bu Noel hikayesi iyi sonla bitmiyor ve maalesef bu yalnızca bir hikaye değil, gerçekten yaşanmış bir olay"

Saldırgan suçlu bulunursa 25 yıl hapis yatabilir (Reuters)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde canice işlenen bir cinayetin detayları ortaya çıktı.

Pazartesi görülen davada Anaheim şehrinde yaşayan 39 yaşındaki William Wallace'ın, 2011'de 26 yaşındaki eşi Za'Zell Preston'ı öldürüp, cansız bedenini Noel gecesi çocukları hediyelerini açarken onların yanına, salondaki koltuğa oturttuğu belirtildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşmada Orange ilçesi bölge başsavcısı Heather Brown, "Bu Noel hikayesi iyi bir sonla bitmiyor ve maalesef bu yalnızca bir hikaye değil, gerçekten yaşanmış bir olay" dedi.

Wallace'ın avukatı Heather Moorhead ise müvekkilinin Preston'ı öldürmediğini, kadının sarhoş olup cam masanın üzerine düştüğünü ve aldığı yaralar sonucu hayatını kaybettiğini savundu.

"Wallace yapmadığı bir şey yüzünden suçlanıyor" diyen avukat, "Bir sürü tartışma ve bağrışmanın yaşandığı bir ilişkiyi dinleyeceksiniz ama bu ilişkide aşk da vardı" ifadelerini kullandı.

Preston'ın akrabalarıysa, Wallace'ın eşine şiddet uyguladığını ve birkaç kez onu öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Noel'den önceki akşam Wallace ve eşi komşularının düzenlediği partiye gittikten sonra evlerine döndü. Komşulardan biri çiftin gece kavga etmeye başladığını duyduklarını söyledi.

Wallace da Preston'ın akrabalarından birine duruşmada "İçki içiyorduk, tartışmaya başladık, onu biraz hırpaladım" dedi.

Ayrıca duruşmada Preston'ın kaçmaya çalıştığı fakat Wallace'ın kadını yakaladığı da ifade edildi.

 

 

Savcı, ertesi gün evde düzenledikleri Noel kutlamasında Wallace'ın eşinin cansız bedenini yatak odasından salona taşıdığını, kadına güneş gözlüğü taktığını ve koltuğa oturtup çocuklara "Anneniz Noel'i mahvetti, sarhoş oldu ve Noel'i mahvetti" dediğini belirtti.

Olaylar yaşanırken evde çiftin yeni doğmuş bebekleriyle üç ve 8 yaşındaki iki kızı bulunuyordu. Brown, Wallace'ın çocuklara eğlenmeye devam etmelerini ve hediyelerini açmalarını söylediğini ifade etti.

Polislerse evin farklı noktalarında kan izleri ve duvarlarda açılmış delikler tespit ederken, ekipler geldiğinde Preston'ın cansız bedeni hala koltukta oturur pozisyondaydı.

Birinci derece cinayetten suçlu bulunursa Wallace 25 yıl hapis cezası alabilir.

Hapishane kayıtlarına göre 25 Aralık 2011'de yapılan tutuklama sonrasında 1 milyon dolar kefaleti bulunan Wallace'ın bu tarihten beri dava açılana dek parmaklıklar ardında beklediği belirtildi.


 

Independent Türkçe, ABC, Fox, Orange County Register

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU