The Walking Dead'in makyaj efektleri uzmanı gerçek bir zombi kıyametine dair enteresan bir öneride bulundu

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin zombi temasını diğer felaketlere karşı hazırlık yapmaya dikkat çekmek için kullanması epey ses getirmişti

Bu yıl 10. sezonu yayımlanan The Walking Dead dizisi televizyon tarihinin en çok ses getiren yapımları arasında yer alıyor (AMC)

The Walking Dead dizisinin makyaj efektleri uzmanı Greg Nicotero, gerçek bir zombi kıyametiyle karşı karşıya kalındığında ne yapılması gerektiğine dair enteresan bir öneride bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Comic Book'un haberine göre Nicotero, dizinin hiçbir zaman tuvalet kağıdı ve temizlik malzemeleri istifleyen insanlar etrafında şekillenmediğini söyleyerek farklı bir noktaya parmak bastı. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) "Zombi Hazırlık" kampanyasına atıfla kendisine sorulan soruya cevap veren Nicotero, özellikle "Night of the Living Dead", "Day of the Dead" gibi zombi filmleriyle bilinen ABD'li yönetmen George Romero'nun ismini anarak şu ifadeleri kullandı:

Pekala, eğer George Romero'nun evrenindeyseniz kimsenin gitmeyeceği bir yere gidersiniz. Çünkü zombiler Romero'nun mitolojisinde hafızaya tepki verir. Bu yüzden bir diş hekiminin muayenehanesine gidin. Kimsenin gitmeyeceği bir yere gidin. Oraya gitmek akla gelmez çünkü dişçiler dışında kimse orada bulunmak istemez.

Nicotero ayrıca zombi görünümüne bürünmenin ya da kıyafetleri bantla sarmanın da işe yarayabileceğini belirtti.

TMZ'nin haberine göre kısa süre önce CDC, internet sitesindeki zombi kıyametine hazırlık bölümünü güncellemişti. 16. yüzyılda yaşayan Fransız hekim ve astrolog Nostradamus'un 2021 yılında bir zombi kıyameti olacağına dair yaptığı öngörü nedeniyle hazırlanan "Zombi Hazırlık" bölümü güncellenmiş ve eğlenceli biçimde farklı felaketler için hazırlık yapmanın önemine dikkat çekmek için kullanılmıştı.

CDC'nin kampanyası epey ilgi çekmişti.

 

Independent Türkçe, Comic Book, TMZ

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU