AK Parti Sözcüsü Çelik: Paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur

Çelik, IKBY’nin bastığı pul ve harita ile ilgili değerlendirmede bulundu

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, IKBY’nin bastığı pul ve harita ile ilgili olarak "Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyetinin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur” dedi.

Çelik sosyal medya hesabından, “Türkiye’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadı” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü şunları kaydetti:

Papa’nın Irak ziyareti sırasında Kuzey Irak B. Y’nin bastığı pul ve ondan mülhem haritayla ilgili tepkimizi dünkü basın toplantımda ifade etmiştim. Belirli odaklarca daha önce Fransa ve Ermenistan’da benzer şeylerin yapıldığını ve bunlara karşı duruşumuzu ifade söylemiştim. Burada vahim olan husus, Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında bir yerde ortaya çıkan hadsiz sözde haritayı esas alarak, -dün de yanıt verdiğimiz halde- Türkiye Cumhurbaşkanını hedef alan ve Cumhur İttifakı’nı sorgulayanların içine düştüğü durumdur. Dünkü ifade ettiğim duruşumuza rağmen, iktidar “tepki göstermiyor” diyenlerin sözleri doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın, Kabinemizin ve Cumhur İttifakı’nın yalanlarla hedef alınması şuursuzluktur. Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır. Bu tür paçavra haritaların Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır.

Türkiye’nin sınırları dahilinde ve sınır ötesinde yürüttüğü güvenlik operasyonlarının, irade ve kararlılığını gösterdiğini ifade eden Çelik, “Sadece kara sınırlarımızda değil mavi vatanımızda da aynı hassasiyete sahip olduğumuza yedi düvel şahittir” diye yazdı.

Çelik şöyle devam etti:

Asıl sorgulanması gereken Türkiye Cumhuriyeti’nin milli güvenliğini en üst düzeyde savunan politikaları yürüten Cumhurbaşkanımıza “milli güvenlik sorunu” diyen şuursuz zihniyettir. Bunu sorgulayamayanların Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na söyleyeceği her laf yok hükmündedir. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı her türlü bölücü haritanın ve faaliyetin bedeli bugüne kadar ilgililerinden sorulduğu gibi bugünden sonra da sorulacaktır. Bu konuda milletimizin en ufak bir kuşkusu yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri tepki göstermişti

Dışişleri Bakanlığı, Papa Franciscus'un Irak ziyareti nedeniyle IKBY’nin Türkiye'nin bazı illerini de içine alan haritalı hatıra pulu bastırmasına tepki göstermişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, IKBY yönetiöine tepki gösterikerek şunlar kaydedilmişti:

Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir.

Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir.

Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır.

IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.

Ne olmuştu?

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, geçenhafta Irak’a bir ziyaret gerçekleştirdi.  İlk defa Irak’a giden Papa olan Francis, IKBY'nin başkenti Erbil’e de gitti.

Görüşmede IKBY tarafından bastırılan 6 farklı hatıra pulu Papa'ya hediye edildi. Papa'nın figürüne yer verilen pulda, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı illeri de içine alan IKBY haritası yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU