Moody's: Çoğu ekonomi, 2022'ye kadar salgın öncesi faaliyet seviyelerine dönemeyecek

Moody's, Kovid-19 salgınının hala birçok sektör ve ülke için önemli kredi riskleri oluşturduğuna işaret etti

Fotoğraf: Reuters

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının birçok sektör ve ülke için hala önemli bir kredi riski oluşturduğunu belirterek, çoğu ekonominin 2022'ye kadar salgın öncesi faaliyet seviyelerine dönemeyeceğini bildirdi. 

Moody's tarafından yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 11 Mart 2020'de Kovid-19'u salgın ilan etmesinden bu yana geçen bir yılda, virüsün küresel ekonomiyi alt üst ettiği ve tahvillerdeki artışla birlikte kredi düşüşünü tetiklediği anımsatıldı. 

Kovid-19 salgınının hala birçok sektör ve ülke için önemli kredi riskleri oluşturduğuna işaret edilen açıklamada, ancak bu yıl 2020'ye kıyasla daha az derecelendirme eylemi gerçekleşmesinin muhtemel olduğu kaydedildi. 

Salgının azaldığı ancak Kovid-19'un ortadan kalkmayacağına dikkat çekilen açıklamada salgın hafifledikten sonra politika eylemlerinin ekonomik faaliyeti ve finansal piyasaları desteklemeye devam edeceği aktarıldı. 

Ölümler 3 haftadır düşüyor 

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısının, 20 Ocak'ta 17 bin 622'ye ulaşarak salgının başından bu yana en yüksek düzeye ulaşmasının ardından son günlerde can kaybı sayısındaki düşüş sürüyor.

Son 3 haftadır can kaybı sayısı azalma eğiliminde olduğu görülüyor. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU