Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bahçeli'nin daveti üzerine MHP kongresine katılacağı iddia edildi

MHP'nin kongre daveti sonrası Erdoğan'ın konuyu parti MYK'sında gündeme getirdiği ve "Bir heyetle gidelim" dediği iddia edildi. İki partiden henüz resmi bir açıklama gelmedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) olağan kongresine katılacağı iddia edildi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı bilgiler göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daveti sonrası, Erdoğan konuyu parti MYK'sında gündeme getirerek, "18 Mart'taki MHP kongresine bir heyetle gidelim" dedi.

Canova şu bilgileri aktardı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 Mart'taki MHP kongresine bir heyetle gidelim" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın heyetle katılma niyetini dünkü MYK'da paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, niyetini gerçekleştirirse bu Türk siyaset tarihinde bir ilk olacak. Acaba Cumhurbaşkanı kürsüye çıkıp bir konuşma yapar mı? Teamül olarak dışarıdan gelenlere söz verilmiyordu. Eğer Cumhurbaşkanı gider ve kongreye katılırsa mutlaka Cumhurbaşkanı'na söz verilmesini bekliyoruz. MHP'de hazırlıklar son aşamada. Salgın nedeniyle delegeler, ilçe başkanları ve gazetecilerin kongreye katılmasını bekliyoruz.

AHaber muhabiri Tülay Ağaoğlu'nun da aktardığı bilgilere göre; Erdoğan'nın MHP kongresine katılmasıyla "Cumhur İttifakı"nın güçlü birlikteliğine vurgu yapılacak.

AK Parti ve MHP tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

MHP'nin olağan kongresi 18 Mart'ta gerçekleşecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU