Makam koltukları bile haczedilen Kars Belediye Başkanı Bilgen: Bütçe yaklaşık 40 milyon, borç 338 milyon TL

MHP'den HDP'ye geçen Kars Belediyesi'nde park mobilyaları yapan bir firma 430 bin TL alacağına karşılık belediyedeki mobilyaları haczetti

Fotoğraf: Twitter

Kars Belediyesi önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle üst üste hacizlerle karşı karşıya kaldı. 

Şu ana kadar belediyenin tüm taşınmaz, hesap ve araçlarına haciz konuldu. Son haciz ise belediyeden alacağı 430 bin TL'yi alamayan bir firmadan geldi. Firma, belediye binasındaki tüm mobilyaları haczetti.

"İtiraz süresi seçimden önceydi"

Independent Türkçe'ye konuşan HDP'li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Belediye Eş Başkanlarının makam mobilyaları ve birim müdürlerinin odalarındaki tüm büro mobilyalarının bir firma tarafından haczedildiğini söyledi.

Bilgen'in verdiği bilgiye göre MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde Atatürk Parkı’na kurulan oyun alanının 430 bin TL tutarındaki masrafı ödenmedi. Bilgen, 2018 yılında park mobilyaları satan Ankara merkezli bir firmaya ihale verildiğini, bugüne kadar hiç ödeme yapılmadığını anlattı.

D6syg3zW4AARR59.jpg

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen / Fotoğraf: Twitter

Bilgen, aynı tarihlerde başka firmalardan da park mobilyalarının alındığını ve kullanılmayan mobilyaların depolarda bekletildiğini ifade etti.

Hacze itiraz sürecinin seçimlerden önce sona erdiğini söyleyen Bilgen, “Şu an yapılacak bir şey yok. Çünkü itiraz süresi de aşıldı. Firma ödeme talebi ve ödeme alamayınca haciz yapıyor. Haczedilen mobilyaların listelerini çıkardılar ve yediemin olarak bize teslim ettiler. Pazartesi mobilyaları almak istediklerini söylediler” diye konuştu.

Tüm ihaleler inceleniyor

Bilgen, çözüm bulmak adına firma ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek tüm hesapları hacizli olduğu için ödeme yapma imkanlarının olmadığını ama yine de hacze konu ihalede usulsüzlük tespit edilmezse borcun ödenmesi için alıcı firma ile anlaşma yapılacağını söyledi. Kars Belediyesi'nde geçmiş dönemdeki tüm ihalelerin incelenmesi için bir komisyon kuruldu. Komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kars Belediyesi'nin borç afişi.jpg
Kars Belediyesi'nin 31 Mart seçimleri sonrası astırdığı afiş / Twitter

 

Bilgen, Kars Belediyesi'nin yıllık bütçesinin yaklaşık 40 milyon ve borcunun da 338 milyon TL olduğunu söyledi, "338 milyonluk borcun 80 milyonu özel sektöre" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU