Hasta hükümlü Kemal Gömi bıçaklandı

Kemal Gömi'nin ağabeyi Feyzullah Gömi, kardeşinin daha önce de tehdit edildiğini söyledi

Görsel: Pixabay

Kesintisiz 28 yıldır cezaevinde olan siyasi mahkum Kemal Gömi, hapishanede saldırıya uğradı. 

Alınan bilgilere göre 1993'te cezaevine girdikten sonra sağlık problemleri yaşayan Gömi hakkında Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporlara rağmen tahliyesi gerçekleşmedi.

Verilen cezanın infazı için hapishanede tutulan Gömi, 19 Şubat'ta havalandırmada olduğu sırada, bir başka mahkumun kesici aletli saldırısına uğradı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Gömi'nin sağlık durumu iyi.
 

kemal gömi.jpg
Şizofreni hastası mahkum Kemal Gömi saldırıya uğradı / Fotoğraf: Twitter


Ağabey Gömi: Saldırgan daha önce de tacizde bulunmuş

Olayla ilgili Independent Türkçe'ye bilgi veren Kemal Gömi'nin ağabeyi Feyzullah Gömi, saldırganın daha önce de yine havalandırmada Kemal Gömi'ye yönelik, "Allahsız solcu" gibi sözler söyleyerek tacizde bulunduğunu ifade ederken, kendilerinin cezaevine ziyarete gittiklerinde dahi çok detaylı bir şekilde arandığını ancak hapiste olan bir kişinin kesici alet temin ederek saldırı düzenleyebildiğini söyledi.

Havalandırma süresi düşürülmüş

Feyzullah Gömi, saldırının ardından kardeşi Kemal Gömi'nin cezalandırıldığını ve 2 saat olan havalandırma süresinin 1 saate düşürüldüğünü de sözlerine eklerken, saldırgan hakkında bir an evvel soruşturma yürütülmesini talep etti.

"Hayatından endişe ediyoruz"

"Kardeşimin hayatından endişe ediyoruz" diyen ağabey Feyzullah Gömi, "Adalet sistemimizin suça karşı etkili olabilmesi için cezaevinde güvenliğin şart olduğunu biliyoruz" ifadelerini de kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU