Hillary Clinton, Meghan Markle'a destek olmayan kraliyet ailesini sertçe eleştirdi

Eski Dışişleri Bakanı "Firmanın" basının yaklaşımını "hasır altı etmeye" çalıştığını belirtti

ABD eski Dışişleri Bakanı 4 Mart 2020'de "Hillary" belgeselinin galasında (AP)

Hillary Clinton, Meghan Markle'a "desteklerini" esirgeyerek onu Britanya tabloidlerinin "korkunç derecede zalim" muamelesine maruz bırakan kraliyet ailesini sert şekilde eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Dışişleri Bakanı, pazartesi günü katıldığı The Washington Post'un Dünya Kadınlar Günü canlı etkinliğinde "sözde 'Firma"nın (1950'lerden bu yana Windsor Ailesi için kullanılagelen bir terim -ed.n.) ve Birleşik Krallık basınının Markle'a sahip çıkmamasının "içler acısı" olduğunu söyledi.

Clinton, Britanya tabloidlerinin "Meghan'a musallat olup" gerçekleştirdiği "zalimliği" "korkunç" diye niteledi ve Markle'a "desteklerini" sunmadığı için kraliyet ailesini sert şekilde eleştirdi.

Şunları kaydetti:

Gerçek şu ki ona daha çok destek verilmedi, tepki... verdikleri tepki, hani, hadi bunu hasır altı edip yaşanmamış gibi veya kendiliğinden ortadan kalkacakmış gibi yapalım oldu. 

Dikkat çekme yeter. Ne var ki bu genç kadın dikkat çekmemeye çalışmayacaktı. Malumunuz, sene 2021 ve bu kadın hayatını yaşamak istedi.

Clinton'ın yorumları, Markle'ın Oprah Winfrey'e verdiği ve gündeme bomba gibi düşen röportajdan bir gün sonra geldi. Suits'un eski yıldızı röportajda, kraliyet ailesine girdikten sonra uğradığı istismardan dolayı intihar etmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

Clinton röportajı "yürek parçalayıcı" bulduğunu söyleyerek çiftle ve Harry'nin annesi Prenses Diana ile daha önce görüştüğünü belirtti.

Şunları ekledi:

İkisinin oturup kabul görmenin, dahil edilmenin ne kadar zor olduğunu tarif etmek zorunda kaldığını görmek yürek burkucuydu ki anlattıkları üzere bu sadece kraliyet ailesi için değil, daha da acı şekilde sahip olduğu algı hala geçmişte yaşayan tabloidler tarafından şekillendirilen toplumun geneli için de geçerli. 

Clinton röportajın ardından çeşitliliğe kucak açma ve çeşitliliği kutlama konusunda "kurumların tümünün ciddi ve dikkatli şekilde düşüneceklerini" umduğunu belirtti.

Çiftin "Kurumların şimdikinden daha dinamik ve geleceğe dönük olmak için neler yapması gerektiği konusunda bir mesaj vermek için gerçekten uğraştığını" düşündüğünü ekleyerek sözlerini sonlandırdı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU