Sınavdan çıkıp kitaplarını nehre atan çocuk viral oldu

Malezya Çevre ve Su Bakanlığı bu öğrencinin peşine düştü

Söz konusu sınava 17 yaşındaki öğrenciler giriyor (Twitter / @haziqaiman_ - Kolaj: Coconuts KL)

Güneydoğu Asya ülkesi Malezya'da ulusal çaptaki bir sınavdan çıktıktan sonra kitaplarını nehre fırlatan çocuğun görüntüleri viral oldu. Ülkenin Çevre ve Su Bakanlığı 8 Mart'ta yaptığı açıklamada, çocuğun 22 Mart Dünya Su Günü kapsamındaki bir etkinlik için arandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coconuts KL'in haberine göre, videonun nerede ve ne zaman çekildiği belli değil. Sosyal medya platformu Facebook'tan yapılan açıklamadaysa şu ifadeler yer aldı:

Kısa bir süre önce, Malezya Eğitim Sertifikası (Sijil Pelajaran Malaysia) sınavından sonra kitaplarını nehre atan bir öğrencinin videosu internette yayıldı. Çocuğu tanıyorsanız, Çevre ve Su Bakanlığı onu Malezya Nehirleri Dostları organizasyonumuzun bir parçası olmaya davet ediyor. Böylece 22 Mart Dünya Su Günü'nde bütün ülkedeki nehirleri birlikte temizleyebiliriz.

 

 

"Halkımızın yardımı ve desteğiyle sadece bu çocuk değil, pek çok çocuk nehirlerimizi temiz tutmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinebilir" sözlerini sarf eden bakanlığın yaklaşımı pek çok kişinin takdirini topladı.

Facebook'ta bir kişi "Evet, çocukları cezalandırmak yerine nehirlerimizin ne kadar kirli olduğunu görmelerini ve nehirlerimizin bizim için ne kadar önem arz ettiğini bilmelerini sağlayın" diye yorum attı

Bir başka kişiyse "Lütfen derslerine çok çalış çocuk. Kim bilir, belki bir gün Çevre Bakanı olabilirsin" dedi.

 

Independent Türkçe, Coconuts KL, Says

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU