Levent Gültekin saldırıya uğradı

Gültekin 25 kişilik bir grubun kendisine saldırdığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Yazar Levent Gültekin, saldırıya uğradığını açıkladı.

Saldırganların 25 kişi olduğunu ifade eden Gültekin, “Şu anda iyi” olduğunu ifade etti.

Halk TV, kanalda program yapan Gültekin'in yumruklu saldırıya uğradığını ve çevredekilerin müdahalesiyle hafif yaralı kurtulduğunu bildirdi.

Gültekin: 1 kişiye 25 kişi saldırmak eşkıyalıktır

Gültekin, saldırı anında canlı yayında anlattı. 

"Son konuşmamın ardından sosyal medyadan çok tehdit aldım" diyen Gültekin, "Tehdit düzeyi, 3-5 kişi değil, bir partinin genel başkan yardımcıları düzeyinde. Ülkede iktidar ortağı partinin genel başkan yardımcıları kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle tehdit ediyorlar" ifadesini kullandı.

Saldırı anına ilişkin de konuşan Gültekin şunları söyledi:

Taksiden indim, durağa doğru yürürken iki gençle göz göze geldim. Biraz hızlandım, onlar da hızlandı. Ben geri döndüm onlar da döndü. Kanala yaklaşık 50-100 metre kala bu sefer önümden 15-20 kişi, sokağın dört bir köşesinden saldırdı. O anda vurmaya başladılar. 1 kişiye 25 kişi saldırmak eşkıyalıktır.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılırken, polis şüphelileri yakalamak için olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Gültekin'in yürüdüğü sırada kalabalık bir grubun saldırısına uğradığı, şüphelilerin olaydan sonra kaçtığı görülüyor. 

Polisin şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmanın sürdüğü öğrenildi.

Gültekin Halk TV'de Murat Sabuncu ile birlikte gerçekleştirdikleri “İki Yorum” programında Türk siyasetine damga vurmuş isimleri eleştirerek "Bunlar ülkeyi mahvetti" diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programda Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş’in yer aldığı bir görselin önünde söz konusu liderlere eleştiri oklarını yöneltten Gültekin, Özal’ın "Benim memurum işini bilir" ifadesiyle toplumu çürüten bir siyasetçi olduğu görüşünü dile getirmişti.

Gültekin, Ecevit’in ise TBMM'ye başörtüsü ile gelen Merve Kavakçı için sarf ettiği "Bildirin bu kadına haddini" ifadesini de eleştirerek şunları söylemişti:

O zaman askere "Hadi işine bak biz burada bunu hallederiz" demiş olsaydı, demokrasyi kurtarsaydı belki biz bugün bu yıkımı yaşamıyor olurduk.

Konuşmasının devamında Demirel’i de eleştiren Gültekin, "Çıkmış halka ‘O kaç veriyorsa ben bir fazlasını veriyorum’ diyerek siyasi popülizmin en dibini, en gayriahlakisini yapmış bir adamdır" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU